Μειωμένες κατά 558 εκατ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου τον Δεκέμβριο

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ- ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ- ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Σημαντική μείωση στις οφειλές του δημοσίου σημειώθηκε τον Δεκέμβριο. Στα 3,33 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες

Σημαντική μείωση κατά 558 εκ ευρώ κατέγραψαν τον Δεκέμβριο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου φτάνοντας στο τέλος του χρόνου στα 3,33 δις ευρώ από 3,91 δις ευρώ που ήταν στο τέλος Νοεμβρίου.

Ειδικότερα σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το ΥΠΟΙΚ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς προμηθευτές του δημοσίου μειώθηκαν κατά 573 εκ ευρώ φτάνοντας στο τέλος του Δεκεμβρίου 2,57 δις ευρώ από 3,14 δις ευρώ στο τέλος Νοεμβρίου.

Αντιστοίχως, οι εγκεκριμένες επιστροφές φόρων μειώθηκαν επίσης οριακά κατά 11 εκ ευρώ στα 765 εκ ευρώ τον Δεκέμβριο από 776 εκ ευρώ στο τέλος Νοεμβρίου.

Στην σύγκριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορέων της γενικής Κυβέρνησης η εξέλιξη ήταν η εξής. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων μειώθηκαν ον Δεκέμβριο στα 1,51 δις ευρώ από 1,75 δις ευρώ τον Νοέμβριο Από τις συνολικές οφειλές , αυτές του ΕΟΠΠΥ μειώθηκαν στα 552 εκ ευρώ από 712 εκ ευρώ που ήταν τον Νοέμβριο.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στα Νοσοκομεία μειώθηκαν στα 326 εκ ευρώ από 486 εκ ευρώ τον προηγούενο μήνα.

Οι οφειλές των ΟΤΑ μειώθηκαν στα 223 εκ ευρώ 284 εκ ευρώ και τέλος τα ΝΠΔΔ μείωσαν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους στα 358 εκ ευρώ από 393 τον Νοέμβριο.

Τέλος οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου από την αρχή του χρόνου μειώθηκαν συνολικά κατά 2,15 δις ευρώ στα 3,33 δις ευρώ από 5,12 δις ευρώ τον περασμένο Ιανουάριο.

ADVERTISING

SHARE: