Μειώνεται κατά 300 εκατομμύρια ο ELA

ΑΘΗΝΑ   -   ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)
ΑΘΗΝΑ - ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) EUROKINISSI

Μειώνεται κατά ακόμη 300 εκατ. ευρώ το "πλαφόν" του ELA, ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος

Με νέα μείωση κατά 0,3 δισ ευρώ, συνεχίζεται η απεξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τον ΕLA, λόγω βελτίωσης των συνθηκών στην αγορά.

Από σήμερα και για ένα δεκαπενθήμερο, οι τράπεζες θα δανεισθούν- το ανώτατο- το ποσό των 33,6 δισ ευρώ. Η μείωση από τον ΕLA (Μηχανισμός παροχής έκτακτης ρευστότητας) γίνεται σταδιακά εδώ και μήνες. Ηδη, από το Σεπτέμβριο, με τα πρώτα σημάδια της αύξησης των καταθέσεων, το ανώτατο όριο για τον Μηχανισμό έκτακτης ρευστότητας είχε μειωθεί κατά 5 δισ ευρώ.

Με σημερινή της ανακοίνωση, η Τράπεζα της Ελλάδος αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μετά μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος ( έτσι είναι η διαδικασία), ενέκρινε τη νέα μείωση του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες στο ποσό των 33,6 δισεκ. ευρώ έως και την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017. Σύμφωνα πάντα με την ΤεΕ, η

μείωση του ανώτατου ορίου κατά 0,3 δισ ευρώ αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, λαμβανομένων υπόψη των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τράπεζες

ADVERTISING

SHARE: