Νέο 'κρούσμα' δημιουργικής ασάφειας από τον Βαρουφάκη. Γιατί αποφεύγει να απαντήσει για τις δόσεις προς το ΔΝΤ;

ο υπουργός οικονολμικών Γιάνης Βαρουφάκης απαντά σε επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή την Πέμπτη 21 Μαΐου 2015.
(EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)
ο υπουργός οικονολμικών Γιάνης Βαρουφάκης απαντά σε επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή την Πέμπτη 21 Μαΐου 2015. (EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ) EUROKINISSI

Το ελληνικό κράτος πέτυχε να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του, να πληρώνει συντάξεις και μισθούς, εξακολουθώντας να πληρώνει τα χρέη του, διεμήνυσε ο υπουργός Οικονομικών

Την αρχή της δημιουργικής ασάφειας συνεχίζει να επιστρατεύει με κάθε ευκαιρία ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης, αποφεύγοντας να δώσει απαντήσεις για τα πλέον φλέγοντα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας.

Τελευταίο ενδεικτικό παράδειγμα η τοποθέτηση του Γ. Βαρουφάκη για το εάν η Ελλάδα θα κατορθώσει ή όχι να καταβάλλει τις τέσσερις δόσεις του Ιουνίου προς το ΔΝΤ, συνολικού ύψους 1,6 δισ. ευρώ.

«Ρωτήστε πως πέτυχε η Ελλάδα να καταβάλλει 6,5 δισ. στο ΔΝΤ εδώ και τέσσερις μήνες» απάντησε χαρακτηριστικά ο υπουργός, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν η κυβέρνηση θα κατορθώσει να πληρώσει τα 1,6 δισ. προς το ΔΝΤ τον Ιούνιο.

Μιλώντας στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων στο Canal+, ο κ. Βαρουφάκης τοποθετήθηκε ως εξής:

«Το ουσιαστικό ερώτημα είναι πώς πέτυχε η Ελλάδα εδώ και 4 μήνες να πληρώνει τους δανειστές της;

Εξακολούθησε να πληρώνει το ΔΝΤ με περισσότερα από 6,5 δισ. δολάρια που πήραμε από το αίμα και τη σάρκα του ελληνικού κράτους.

Η Ελλάδα εδώ και πολύ καιρό έχει καταφέρει να πληρώνει τους δανειστές της.

Αυτό αποδεικνύει ότι το ελληνικό κράτος πέτυχε να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του, να πληρώνει συντάξεις και μισθούς, εξακολουθώντας να πληρώνει τα χρέη του.

Εναπόκειται τώρα στους πιστωτές μας να είναι λογικοί και να έρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με προτάσεις οι οποίες θα επιτρέψουν στο ελληνικό κράτος να εξακολουθήσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του και να ξαναβρεί την ανάπτυξη και επιτέλους να μπορέσουμε να διαγράψουμε την ελληνική κρίση από την ιστορία».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βαρουφάκης, ΔΝΤ

ADVERTISING

SHARE: