Νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου από την Τράπεζα Πειραιώς

Νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου από την Τράπεζα Πειραιώς
Λογότυπο της Τράπεζας Πειραιώς. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) eurokinissi

Ανακοινώθηκε προ ολίγου, το νέο πρόγραμμα εθελούσίας εξόδου της Τράπεζας Πειραιώς. Ποιούς αφορά. Ποιοί είναι οι στόχοι. Οι λεπτομέρειες ανακοινώθηκαν στο intranet του Ομίλου

Σε όλο το Προσωπικό ανεξαρτήτως θέσης ή βαθμού απευθύνεται το νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Τράπεζας Πειραιώς, το οποίο ανακοινώθηκε σήμερα το απόγευμα. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει τις δύο επόμενες εβδομάδες και δυνητικά απευθύνεται σε 1.000 περίπου άτομα. Οι προσφερόμενες αποδοχές ανέρχονται κατά προσέγγιση σε μισθούς 2 ετών.

Άγνωστο παραμένει πόσοι εργαζόμενοι θα κάνουν χρήση των παραπάνω διατάξεων, αλλά η Τράπεζα ευελπισθεί να μειώσει το Προσωπικό της, που σήμερα αριθμεί 13.200 άτομα (από 19.000 άτομα με τις εξαγορές τραπεζών που προηγήθηκαν) σε ακόμη χαμηλότερο αριθμό. Η νέα εθελούσια – η τέταρτη κατά σειρά- έχει στόχο λίγο παραπάνω από 1.000 άτομα. Στα τρία προηγούμενα προγράμματα εθελούσιας , που πραγματοποιήθηκαν τη διετία 2013-2014, αποχώρησαν 4.000 άτομα.

Σε γενικές γραμμές, το πλαφόν της αποζημίωσης αφορά 61 μισθούς και για τα άτομα της επαρχίας, προβλέπει και 12 μηνών bonus, με ανώτατο πλαφόν τα 180.000 ευρώ. Οι όροι είναι αντίστοιχοι με τα προηγούμενα προγράμματα εθελούσιας εξόδου και διαμορφώνονται με βάση την ηλικία . Μέσω του προγράμματος είναι εφικτή η δυνατότητα αποχώρησης για 1 – 3 έτη με αποδοχές, τύπου sabbatical- κάτι που πρώτη η Τράπεζα Πειραιώς έχει εδώ και χρόνια εφαρμόσει.

Διευκρινίζεται όπως, επισημαίνεται και στην επίσημη ανακοίνωση της Τράπεζας, ότι όσοι κάνουν χρήση του προγράμματος, θα έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για πέντε χρόνια.

Λεπτομέρειες περιλαμβάνονται στην εγκύκλιο που έστειλε η Διοίκηση μέσω του εσωτερικού ιντερνετικού δικτύου (intranet) του Ομίλου Πειραιώς.

Ειδικότερα:

Η ανακοίνωση της Τράπεζας

H Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών και των στρατηγικών κινήσεων που υλοποιεί ο Όμιλος για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς του και τη δημιουργία ευκαιριών σε ένα νέο εργασιακό περιβάλλον, ανακοινώνει Πρόγραμμα Οικειοθελούς Αποχώρησης, θέλοντας να δώσει κίνητρο στους εργαζόμενους που επιθυμούν να προσανατολιστούν σε άλλες προσωπικές επιλογές.

Το πρόγραμμα δίνει στους εργαζόμενους της Τράπεζας και των Θυγατρικών Εταιριών εσωτερικού τις ακόλουθες επιλογές:

1. Να αποχωρήσουν άμεσα και να λάβουν εφάπαξ αποζημίωση. Το ύψος της αποζημίωσης καθορίζεται από το εύρος ηλικίας και υπηρεσίας καθώς και τον τόπο εργασίας. Επιπλέον, για όσους βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση προβλέπεται η πληρωμή των πλασματικών ετών.

2. Για τις μητέρες που βρίσκονται σε άδεια τοκετού ή λοχείας ή σε χρήση σωρευτικής άδειας, να λάβουν μακροχρόνια άδεια πέντε ετών, με λύση της εργασιακής σχέσης στη λήξη της άδειας. Κατά τη διάρκεια της άδειας συνεχίζεται κανονικά η καταβολή των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία ενώ η εργαζόμενη απαλλάσσεται πλήρως από την υποχρέωση παρουσίας και παροχής εργασίας στην Τράπεζα/Εταιρία.

3. Να λάβουν άμεσα ένα ποσό ως εφάπαξ αποζημίωση και παράλληλα μακροχρόνια άδεια πέντε ετών, με λύση της εργασιακής σχέσης στη λήξη της άδειας. Κατά τη διάρκεια της άδειας συνεχίζεται κανονικά η καταβολή των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία ενώ ο εργαζόμενος απαλλάσσεται πλήρως από την υποχρέωση παρουσίας και παροχής εργασίας στην Τράπεζα/Εταιρία.

Παράλληλα, συνεχίζεται η ιδιωτική ιατροφαρμακευτική κάλυψη για πέντε έτη και παρέχεται η δυνατότητα αξιοποίησης προγραμμάτων υποστήριξης και ενίσχυσης των εργαζομένων για εναλλακτικές επαγγελματικής συνέχειας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα