Ο Ντάισελμπλουμ πιέζει: Αβέβαιη η συμφωνία και για τις 7 Απριλίου

Ο Ντάισελμπλουμ πιέζει: Αβέβαιη η συμφωνία και για τις 7 Απριλίου

Μικρή πρόοδο και ανοιχτά θέματα διαπίστωσε το Eurogroup. Προς το παρόν δεν επιστρέφουν στην Αθήνα οι Θεσμοί. Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει συμφωνία ούτε στις 7 Απριλίου

“Έγινε πολλή δουλειά αλλά κάποια θέματα-κλειδιά παραμένουν ανοικτά”, τόνισε μετά το πέρας του Eurogroup  ο πρόεδρος του Eurogroup  Κ.  Γερούν Ντάισελμπλουμ τονίζοντας  ότι οι συζητήσεις θα  συνεχιστούν με  εντατικούς ρυθμούς  αλλά δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι θα καταλήξουμε σε τελική συμφωνία  ότι  θα έχουμε  συμφωνία ως το επόμενο Eurogroup στις 7 Απριλίου.

“Πρόθεση όλων να γίνει ότι είναι δυνατό”,  συμπλήρωσε. Απαντώντας σε  ερώτηση, τόνισε ότι πλέον οι  συζητήσεις  θα  επικεντρωθούν  στα  “μεγάλα”  θέματα,όπως  το εργασιακό το ασφαλιστικό  και κάποια φορολογικά  θέματα αλλά απέφυγε να απαντήσει αν  και πότε  θα επιστρέψουν οι  θεσμοί στην Αθήνα.

Ο Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί  αναφέρθηκε πιο συγκεκριμένα στα εμπόδια που παραμένουν στον τομέα των συντάξεων και του εργασιακού και τόνισε την ανάγκη για ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

πηγή φωτογραφίας: AP/  Virginia Mayo

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα