Ο Τόμας Βίζερ ενημερώνει τους τεχνοκράτες της Ευρωζώνης

Στην συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις Βρυξέλλες, η συζήτηση θα αφορά στον συμβιβασμό που επετεύχθη ανάμεσα σε ΔΝΤ και ΕΚΤ

Τις εντυπώσεις του από την κοινή επίσκεψή του με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ στην Ελλάδα αναμένεται να μοιραστεί με τους τεχνοκράτες της Ευρωζώνης Τόμας Βίζερ.

Όχι, ο επικεφαλής του Euro Working Group δεν θα μιλήσει για τον ήλιο που απόλαυσε στην Αθήνα, αλλά για τις συζητήσεις που είχε με τον Ελληνα πρωθυπουργό και το ελληνικό οικονομικό επιτελείο.

Στην συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις Βρυξέλλες, η συζήτηση θα αφορά στον συμβιβασμό που επετεύχθη ανάμεσα σε ΔΝΤ και ΕΚΤ (SSM) στο θέμα του AQR, δηλαδή των κεφαλαιακών ελέγχων των ελληνικών τραπεζών. Στο επίκεντρο της κουβέντας όμως αναμένεται να βρεθούν και τα προαπαιτούμενα, αλλά και η πορεία αποπληρωμής των ληξιπροθέσμων οφειλών του Δημοσίου, προκειμένου να εκταμιευτεί η υποδόση των 800 εκ. ευρώ που είναι διαθέσιμη ως το τέλος Οκτωβρίου.

Μετά την «υποχώρηση» του ΔΝΤ στο θέμα του ΑQR, η πίεση των δανειστών θα αφορά πλέον στην έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και τον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Υπενθυμίζεται ότι συνολικά 95 προαπαιτούμενα πρέπει να γίνουν ως το Δεκέμβριο για να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση. Οι ειδικοί αναμένουν ότι στο Eurogroup του Νοεμβρίου θα πρέπει να έχουν περισσότερα να πουν για τις εξελίξεις από ελληνικής πλευράς.

ADVERTISING

SHARE: