Οι δανειστές μας βάζουν τώρα και διαγώνισμα

Οι δανειστές μας βάζουν τώρα και διαγώνισμα
Prees conference after the Eurogroup finance Ministers meeting in Brussels, Belgium on Dec. 5, 2016 Alexandros Michailidis / SOOC

Η διαβούλευση κατέληξε στο ότι αντί να σταλεί τελικά η επιστολή Τσακαλώτου, προτιμότερο είναι τα μέλη του Euro working group να στείλουν ένα ερωτηματολόγιο με τις ανησυχίες τους

Αντί για επιστολή δεσμεύσεων από την πλευρά του υπουργού οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου, ότι το πακέτο παροχών το πρωθυπουργού θα είναι εφάπαξ, το οικονομικό επιτελείο στο τέλος της ημέρας περιμένει επιστολή από τους Ευρωπαίους εταίρους.

Η διαβούλευση η οποία έχει κλείσει πλέον 48 ώρες κατέληξε στο ότι, αντί να σταλεί τελικά η επιστολή Τσακαλώτου, προτιμότερο είναι τα μέλη του Euro working group να στείλουν μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας ένα ερωτηματολόγιο με τις ανησυχίες που έχουν σχετικά με τον κίνδυνο που εγκυμονούν για τους στόχους του προγράμματος οι παροχές του πρωθυπουργού, ώστε αυτές να απαντηθούν λεπτομερειακά από την ελληνική πλευρά ώστε το θέμα να κλείσει.

Αυτό τόνιζε νωρίτερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου οικονομικών αναφέροντας ότι “Η παροχή είναι εφάπαξ. Από εδώ και πέρα, σε συμφωνία με τους θεσμούς, το υπερβάλλον πλεόνασμα θα πηγαίνει εκεί που πρέπει”.

Νωρίτερα κοινοτικός αξιωματούχος με καλή γνώση των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας τόνιζε ότι δεν χρειάστηκε ούτε νέο EWG ούτε και έκτακτο Eurogroup γιατί δεν υπήρξε καμία εμπλοκή που να δικαιολογεί την σύγκλιση ενός τέτοιου οργάνου.

Επί της ουσίας η ίδια πηγή τόνιζε “έχει σημειωθεί σταθερή πρόοδος, δεν είμαστε τόσο μακριά ώστε να συμφωνήσουμε σήμερα, υποθέτω ότι αυτό μπορεί να συμβεί αύριο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα