Όλα επί τάπητος στο νέο ΔΣ της Πειραιώς – 'Πλησιάζει' η ώρα του τρίτου προσώπου

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ  (EUROKINISSU/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (EUROKINISSU/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) EUROKINISSI

Η ανάγκη για ένα τρίτο πρόσωπο κοινής αποδοχής, στη διεκδίκηση της θέσης διευθύνοντος συμβούλου στην Τράπεζα Πειραιώς, αναδεικνύεται ως πρώτιστη και επιτακτική. Στην αγορά ήδη ψιθυρίζεται και σκιαγραφείται το προφίλ γνωστού τραπεζίτη, που ίσως κληθεί να αναλάβει, με συμβολή κυβερνητικής παρέμβασης

Μετά από ένα σαββατοκύριακο διαβουλεύσεων, με επαφές του προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς με τον SSM στην Φρανκφούρτη και με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, να πιέζει για λύση άμεσα, συνεδριάζει εκ νέου σήμερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πειραιώς.

Βασικό θέμα της ατζέντας δεν είναι άλλο από την κάλυψη της θέσης του διευθύνοντος συμβούλου, θέμα πολύμηνης εκκρεμότητας, αντιπαράθεσης και παρασκηνιακής διαβούλευσης. Με το χρόνο να πιέζει ασφυκτικά και τις Αρχές να αδημονούν, με τη Φρανκφούρτη και τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) να κουνά τη δική της «μπαγκέτα», θα ξανακαθίσουν σήμερα αργά το μεσημέρι όλα τα μέλη του ΔΣ της μεγαλύτερης συστημικής τραπεζας τη χώρας, στο τραπέζι της συνήθως μαραθώνιας συνεδρίασης.

Για το τυπικό μέρος της διαδικασίας, κατά τη διάρκεια του ΔΣ θα υπάρξει ενημέρωση για τις προθέσεις του SSM, το ρόλο του Ταμείου (ΤΧΣ) που προφανώς και θέλει να κλείσει το θέμα το συντομότερο, τις βουλές των μεγαλομετόχων και τις υποψηφιότητες που υπάρχουν, δηλαδή, της εξής μίας (εφόσον ο κ. Θωμόπουλος έχει αποσύρει το ενδιαφέρον του από τη διαδικασία): του κυρίου Χρήστου Παπαδόπουλου που στο πρόσφατο παρελθόν αμφισβητήθηκε από τον SSM ο οποίος ζήτησε ακόμη έναν έλεγχο καταλληλότητας.

Ετσι όπως βαίνουν τα πράγματα, η ανάγκη για ένα τρίτο πρόσωπο κοινής αποδοχής, αναδεικνύεται ως πρώτιστη και επιτακτική. Αν και στην αγορά ήδη ψιθυρίζεται και σκιαγραφείται το προφίλ γνωστού τραπεζίτη, τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Δεν αποκλείεται μάλιστα, η ανάληψη της θέσης να γίνει με τη συμβολή κυβερνητικής παρέμβασης, για να δοθεί ένα τέλος στο μαραθώνιο αυτό ντέρμπυ, μεταξύ των μελών του ΔΣ της Πειραιώς ( δηλαδή της πλειοψηφίας της από τη μία πλευρά) και του μεγαλομετόχου της J. Paulson, από την άλλη πλευρά.

Σημαντικός και κρίσιμος και ο ρόλος της Τραπέζης Ελλάδος προς την κατεύθυνση αυτή, που με τη σειρά της πιέζει για στενό χρονοδιάγραμμα, μιας που το θέμα είναι σε εκκρεμότητα από το καλοκαίρι.

Ξανά λοιπόν, τα φώτα στην οδό Αμερικής, σε ένα ακόμη Διοικητικό Συμβούλιο που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 3 μμ, για το ποιός – επιτέλους – θα αναλάβει διευθύνων σύμβουλος. Εκπλήξεις φυσικά και....αναμένονται!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τράπεζες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο 'από μηχανής Θεός' στην Τράπεζα Πειραιώς

ADVERTISING

SHARE: