Ολιγοήμερη αναβολή του 7ετούς ομολόγου λόγω 'τρικυμίας' στις αγορές

Stock Market crash following  the results of the US presidential elections, in Athens, on Nov. 9, 2016 /              ,  ,  9 , 2016
Stock Market crash following the results of the US presidential elections, in Athens, on Nov. 9, 2016 / , , 9 , 2016 SOOC

Αναβολή για λίγα 24ωρα φαίνεται ότι παίρνει η έκδοση του 7ετούς ομολόγου μέχρι να ολοκληρωθεί η διόρθωση της παγκόσμιας κεφαλαιαγοράς

Η έκδοση που ανακοινώθηκε επίσημα χθες ήταν προγραμματισμένο μέχρι και τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας να προχωρήσει σήμερα Τρίτη 6 Φεβρουαρίου με μια επιφύλαξη: ότι δεν θα επιβεβαιώνονταν οι φήμες περί σημαντικής διόρθωσης των χρηματιστηρίων σε Ευρώπη και Αμερική.

Χθες όμως οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και μάλιστα η πτώση συνεχίστηκε και σήμερα . Γι αυτό χθες βγήκε η ανακοίνωση (αφού είχαν ενημερωθεί οι θεσμικοί επενδυτές για έκδοση) από το Ελληνικό Χρηματιστήριο χωρίς όμως καθορισμένη ημερομηνία.

Πάντως είναι βέβαιο ότι η έκδοση θα προχωρήσει όταν η αγορά βρεί μια ισορροπία και το νέο 7ετές ομόλογο αναφοράς από το οποίο το δημόσιο αναμένεται να αντλήσει κεφάλαια 3 δις ευρώ δεν θα κινδυνεύσει να χτυπηθεί από το καθοδικό κύμα των διεθνών αγορών.

Οι πέντε ανάδοχες τράπεζες της έκδοσης (Βarclays, , BNP Paribas, , Citigroup, η JP Morgan και η Nomura. Βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τον ΟΔΔΗΧ ώστε να καθοριστεί πότε θα είναι περισσότερο ασφαλής η έκδοση ώστε να έχουμε παράλογη άνοδο του επιτοκίου του νέου τίτλου.

Τούτο διότι κανείς δεν θα ήθελε την επανάληψη του προηγούμενου του 2014 όταν μετά την επιτυχημένη έκδοση του πενταετούς ομολόγου ακολούθησε η αποτυχία του τριετούς τον Ιούλιο του ίσιου χρόνου.

Φωτογραφία: SOOC

ADVERTISING

SHARE: