Πάνω από 500 εκατ. ευρώ οι φόροι από αδήλωτα εισοδήματα – Πιθανή και νέα παράταση

Πάνω από 500 εκατ. ευρώ οι φόροι από αδήλωτα εισοδήματα – Πιθανή και νέα παράταση

Περίπου 100.000 φορολογούμενοι που έχουν κάνει εφαρμογή των ευνοϊκών διατάξεων έχουν αποκαλύψει εισοδήματα περίπου 5 δις ευρώ

Θετικά εξετάζει το Υπουργείο Οικονομικών μια νέα παράταση της προθεσμίας οικειοθελούς αποκάλυψης αδήλωτων εισοδημάτων, η οποία λήγει σήμερα.

Μέχρι στιγμής περίπου 100.000 φορολογούμενοι που έχουν κάνει εφαρμογή των ευνοϊκών διατάξεων έχουν αποκαλύψει εισοδήματα περίπου 5 δις ευρώ από τα οποία έχουν βεβαιωθεί φόροι 500 εκ ευρώ Στο πλαίσιο αυτό, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου βλέπει θετικά αιτήματα των λογιστών για νέα παράταση του μέτρου και έχει θέσει το θέμα της παράτασης της ρύθμισης οικειοθελούς αποκάλυψης αδήλωτων εισοδημάτων στους δανειστές.

Ωστόσο όπως λένε στο Υπουργείο Οικονομικών, βλέποντας τα αποτελέσματα της ρύθμισης στα δημόσια ταμεία δεν αποκλείεται να πειστούν, να δώσουν έγκριση και να ανάψει το πράσινο φως προκειμένου να δοθεί μια νέα τελευταία παράταση της προθεσμίας, πιθανόν μέχρι το τέλος του έτους. Στην περίπτωση που αποφασιστεί νέα παράταση τότε θα πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή νέα τροπολογία.

Οι περισσότερες δηλώσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα στο πλαίσιο της ρύθμισης της οικειοθελούς αποκάλυψης αφορούν:

  • Δηλώσεις πληροφοριακού χαρακτήρα (εκπρόθεσμες αρχικές ή τροποποιητικές συγκεντρωτικές καταστάσεις προμηθευτών- πελατών). Οι φορολογούμενοι γλιτώνουν το πρόστιμο των 100 ευρώ ανά δήλωση
  • Τροποποιητικές δηλώσεις φόρου εισοδήματος.
  • Εκπρόθεσμες δηλώσεις ΦΠΑ με τις περισσότερες να είναι μηδενικές περιοδικές ή εκκαθαριστικές δηλώσεις ΦΠΑ
  • Εκπρόθεσμες δηλώσεις δωρεών χρηματικών ποσών με τις οποίες δικαιολογούνται χρήματα που εντοπίζονται σε τραπεζικούς λογαριασμούς.
  • Τροποποιητικές δηλώσεις φόρου μεταβίβασης ακινήτων, δηλώσεων Ε9.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα