Παπαδημητρίου: Η νέα εποχή είναι εδώ

Εκδήλωση "The World in 2017 Gala Dinner" του περιοδικού Economist, την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Εκδήλωση "The World in 2017 Gala Dinner" του περιοδικού Economist, την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Την αισιοδοξία του για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, που ήδη έχει δρομολογηθεί όπως είπε, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας

«Η δρομολογημένη ανάπτυξη δεν ήρθε εξ ουρανού αλλά σαν αποτέλεσμα των κυβερνητικών πολιτικών και μεταρρυθμίσεων σε θεσμικό, διοικητικό και χρηματοδοτικό επίπεδο» τόνισε σε ομιλία του στη Ρόδο ο κ. Παπαδημητρίου.

Ο υπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στη δημοσιονομική ελάφρυνση που υπήρξε την οποία υπολόγισε σε 20 δισ. ευρώ, από την μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα την περίοδο 2015-2017, στη στήριξη των χαμηλότερων κοινωνικά τάξεων, στην καθιέρωση του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης, στη ναυτιλία και τη νησιωτική πολιτική, στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, στην προσέλκυση επενδύσεων στη μείωση της ανεργίας κ.α.

«Μετά από δεκαετίες κακοδιαχείρισης, πελατειακής λογικής, ανοχής στην διαφθορά και τη λεηλασία του δημοσίου πλούτου, η νέα εποχή είναι εδώ» τόνισε ο κ. Παπαδημητρίου αναφέροντας ότι το μέλλον αυτής της χώρας είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση «μέσα από την στήριξη της πραγματικής οικονομίας, την αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου και τη στήριξη της κοινωνίας.

«Μεταρρυθμίσεις και χρηματοδότηση δεν αρκούν για να ορθοποδήσουμε» τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης επισημαίνοντας ότι «χρειάζεται να ανακτηθεί συγχρόνως η χαμένη εμπιστοσύνη, εμπιστοσύνη που εκτός από την ολοκλήρωση αξιολόγησης του προγράμματος προϋποθέτει ευρύτερες συναινέσεις στη βάση της υπευθυνότητας ενός εκάστου και της αναγνώρισης της προόδου που έχει συντελεστεί στην οικονομία».

Αυτό παραμένει σήμερα ένα βασικό ζητούμενο για το πολιτικό μας σύστημα και γενικότερα την ελληνική κοινωνία κατέληξε ο κ. Παπαδημητρίου ο οποίος στην συνέχεια άκουσε τα ειδικότερα ζητήματα και προβλήματα των νησιών που του έθεσαν οι εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων της Ρόδου. Από τα βασικά θέματα που τέθηκαν ήταν η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ, η υπερφορολόγηση του τουρισμού και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, θέματα για τα οποία ο κ. Παπαδημητρίου υποσχέθηκε ότι θα εξεταστούν κατά προτεραιότητα μόλις το επιτρέψουν τα δημοσιονομικά της χώρας.

Στο πλαίσιο της ίδιας ομιλίας ο κ. Παπαδημητρίου τόνισε ότι η κυβέρνηση παρά τις πιέσεις των δανειστών δεν πρόκειται να πάρει νέα μέτρα. Αύριο το μεσημέρι ο υπουργός πρόκειται να βρίσκεται στη Κω όπου θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους των τοπικών φορέων και των παραγωγικών τάξεων.

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παπαδημητρίου: Όχι σε νέα μέτρα μέτρα που αφορούν περίοδο μετά από δυο χρόνια

ADVERTISING

SHARE: