Παράταση 30 ημερών για τα κόκκινα δάνεια ζητά από τους δανειστές η Αθήνα

Το σχετικό αίτημα για παράταση ως τις 15 Μαρτίου καταθέτουν στο κουαρτέτο οι κ. κ. Τσακαλώτος, Σταθάκης. Σε εξέλιξη η νέα συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των θεσμών

Αίτημα για παράταση 30 ημερών στο καθεστώς απαγόρευσης της πώλησης κόκκινων δανείων που ισχύει τώρα αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηση στους δανειστές, στο περιθώριο της νέας συνάντησης του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των θεσμών το απόγευμα της Τρίτης.

Όπως δήλωσε ανώτατη κυβερνητική πηγή, η ελληνική πλευρά ετοιμάζεται να καταθέσει αίτημα για παράταση ενός μηνός, ήτοι μέχρι τις 15 Μαρτίου, στην απαγόρευση της πώλησης των κόκκινων δανείων στα ξένα funds.

Υπενθυμίζεται εδώ πως με βάση την προηγούμενη συμφωνία έχει επιτραπεί η πώληση των κόκκινων δανείων μεγάλων επιχειρήσεων, ενώ είχε ανασταλεί ως τις 15 Φεβρουαρίου η δυνατότητα μεταβίβασης των μη εξυπηρετούμενων δανείων πρώτης κατοικίας, των καταναλωτικών δανείων, καθώς και των δανείων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Πάνω στην προθεσμία της 15 Φεβρουαρίου εστιάζει η κυβέρνηση, προκειμένου να καταθέσει το αίτημα για παράταση 30 ημερών.

Όπως αποκάλυψε κορυφαία πηγή του υπουργείου Οικονομίας, τη Δευτέρα, κατά την πρώτη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους δανειστές, εάν δεν έχει επιτευχθεί σχετική συμφωνία με τους θεσμούς μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε παράταση του καθεστώτος απαγόρευσης της πώλησης κόκκινων δανείων που ισχύει τώρα.

Αυτή η συζήτηση για την παράταση παίρνει πλέον σάρκα και οστά και αφορά σε χρονικό διάστημα περίπου 30 ημερών. Η νέα συνάντηση των κ. κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γ. Σταθάκη με τους δανειστές βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 19:00 περίπου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κόκκινα δάνεια

ADVERTISING

SHARE: