Παρουσιάστηκαν στην τοπική κοινωνία τα σχέδια της Fraport για το αεροδρόμιο Σαντορίνης

Παρουσιάστηκαν στην τοπική κοινωνία τα σχέδια της Fraport για το αεροδρόμιο Σαντορίνης

Στόχος, σύμφωνα με την εταιρεία, το αεροδρόμιο να αποτελέσει ακόμα ένα βασικό στοιχείο της παγκόσμιας φήμης του νησιού"

Κι ενώ επίσημα τα έργα της Fraport Greece για την ανακατασκευή των 14 περιφερειακών αεροδρομίων που έχει αναλάβει, ξεκινούν σε λίγες ημέρες από το αεροδρόμιο της Μυκόνου, η εταιρεία παρουσίασε στην τοπική κοινωνία της Σαντορίνης, ενός νησιού που κατακλύζεται από τουρίστες στο μεγαλύτερο –πλέον- διάστημα του χρόνου, τα σχέδιά της για την ανακατασκευή του επιεικώς απαράδεκτου αεροδρομίου του νησιού.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλων των ενδιαφερόμενων φορέων του νησιού της Σαντορίνης και ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε να συζητηθούν θέματα που αφορούν στο μέλλον του αεροδρομίου, που θα συμβάλλει στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

Παρουσιάστηκαν στην τοπική κοινωνία τα σχέδια της Fraport για το αεροδρόμιο Σαντορίνης

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να συζητήσουμε το μέλλον του αεροδρομίου της Σαντορίνης. Η απαράμιλλη ομορφιά και τo μοναδικό τοπίο της Σαντορίνης συγκινούν κάθε χρόνο όλο και περισσότερους ανθρώπους από όλο τον κόσμο χαρίζοντας τους αναμνήσεις αξέχαστες. Η μοναδικότητα της Σαντορίνης θέτει, αναπόφευκτα, τον πήχη ψηλά: Στόχος μας είναι η ταξιδιωτική εμπειρία κάθε ανθρώπου που επισκέπτεται το νησί να είναι αντάξια της ομορφιάς του συμπληρώνοντας την ιδιαίτερα θετική εικόνα του προς όλο τον κόσμο,» ανέφερε ο Alexander Zinell, διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece, επισημαίνοντας επίσης ότι: «το αεροδρόμιο Σαντορίνης θα αποτελέσει σε λίγα χρόνια άλλο ένα βασικό στοιχείο της παγκόσμιας φήμης του νησιού. Οι δυνατότητες ανάπτυξης του τουρισμού στο νησί είναι τεράστιες. Συνεπώς, οφείλουμε να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες υποδομές και να εκσυγχρονίσουμε τις υπάρχουσες, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να εξυπηρετηθούν οι σύγχρονες ανάγκες των επιβατών. Έχουμε ήδη υλοποιήσει σημαντικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της λειτουργίας του αεροδρομίου και καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε οι υπηρεσίες που απολαμβάνουν οι επιβάτες να βελτιώνονται συνεχώς. Σύμμαχοί μας στην προσπάθειά αυτή είναι οι τοπικοί φορείς και θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε. Μαζί, θα δουλέψουμε σκληρά, με σχέδιο και στρατηγική, ώστε η Σαντορίνη να αποκτήσει το αεροδρόμιο που της αξίζει».

Tα σχέδια που παρουσίασε η Fraport Greece περιλαμβάνουν την κατασκευή νέου πυροσβεστικού σταθμού, την επέκταση και αναδιαμόρφωση του τερματικού σταθμού και την αναδιοργάνωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών. Συνολικά, θα πραγματοποιηθεί αύξηση 235% στη συνολική έκταση του αεροσταθμού, η οποία θα ανέρχεται στα 15.640 m2 με την αντικατάσταση τμήματος του υπάρχοντος και την ανέγερση νέου. Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν σημαντικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών , οι οποίες περιλαμβάνουν: 112% αύξηση των σταθμών Check-in, 100% αύξηση των ζωνών παραλαβής αποσκευών, 20% αύξηση του συνολικού αριθμού πυλών, 250% αύξηση των σημείων ασφαλείας και ελέγχου του αεροδρομίου.

ADVERTISING

SHARE: