Πέφτει πάλι ο Dow Jones

Πέφτει πάλι ο Dow Jones
Άνθρωποι περπατούν μπροστά από πίνακα χρηματιστηριακών συναλλαγών AP

Πτώση άνω του 2% για τον Dow Jones, παρά την ανοδική έναρξη της συνεδρίασης

Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης διευρύνει τις απώλειές του καθώς η βίαιη επιστροφή της αστάθειας στις αγορές, από την αρχή της εβδομάδας, καθιστά ιδιαίτερα νευρικούς τους επενδυτές.

Μολονότι στην αρχή της συνεδρίασης η τάση ήταν σαφώς ανοδική, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, στις 20.40 (ώρα Ελλάδας) κατέγραφε πτώση άνω του 2%. Λίγο νωρίτερα έπεφτε κατά 2,1%, αλλά ανέκαμψε ελαφρώς.

Υποχώρηση και στην Ασία

Το κύμα ρευστοποιήσεων στις διεθνείς αγορές συνεχίζει να εκδηλώνεται στο χρηματιστήριο στο Τόκιο, έπειτα από άλλη μια τεταμένη συνεδρίαση στη Γουόλ Στριτ κι εν μέσω της υποχώρησης (και) των τιμών του πετρελαίου.

Ο δείκτης Nikkei υποχωρεί 3,2%, μέχρι στιγμής κατά τη σημερινή συνεδρίαση, στις 21.1185,76 μονάδες, με τις απώλειες του ως τώρα αυτή την εβδομάδα να αγγίζουν το 9%.

Ο ευρύτερος δείκτης Topix υποχωρεί 2,8% στις 1.715,52 μονάδες, ή κατά 8% μέσα στην εβδομάδα.

Μειώνονται οι τιμές του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές

Οι τιμές του πετρελαίου μειώνονται σήμερα για έκτη ημέρα στις ασιατικές αγορές, μετά την ανακοίνωση των σχεδίων του Ιράν για την αύξηση της παραγωγής του κι ενώ αυξάνεται σε επίπεδα ρεκόρ, η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ.

Οι επενδυτές ανησυχούν για το ενδεχόμενο συνέχισης της υπερπροσφοράς του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, αλλά και την άσκηση πληθωριστικών πιέσεων.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent μειώθηκαν κατά 38 σεντς ή 0,6% στα 64,43 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου μειώθηκαν κατά 54 σεντς ή 0,9% στα 60,61 δολάρια το βαρέλι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα