Πετρόπουλος: Επιστροφή σε περίπου 1 εκατ. συνταξιούχους, χρημάτων που δεν έπρεπε να παρακρατηθούν

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον εξωδικαστικό μηχανισμό με ομιλητές τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον εξωδικαστικό μηχανισμό με ομιλητές τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Για τη σταδιακή επιστροφή σε περίπου 1 εκατομμύριο συνταξιούχους, χρημάτων που δεν έπρεπε να παρακρατηθούν από τις κύριες συντάξεις για τον κλάδο της ασθένειας την περίοδο 2012 – 2016, δεσμεύτηκε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, Τάσος Πετρόπουλος

Είμαστε σε διαδικασία αλλαγής όλων των βλαπτικών διατάξεων είπε στο ραδιόφωνο 24/7 ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, Τάσος Πετρόπουλος, για το θέμα της σταδιακής επιστροφής χρημάτων σε συνταξιούχους που δεν έπρεπε να παρακρατηθούν την περίοδο 2012 – 2015.

Οι υπηρεσίες θα δουν το κόστος και θα δούμε σε πόσο χρονικό διάστημα θα επιστρέψουμε τα χρήματα στους συνταξιούχους είπε και μίλησε για λάθη του παρελθόντος που έγιναν είτε για εισπρακτικούς λόγους, είτε από προχειρότητα.

Υπενθυμίζεται ότι για την επίμαχη περίοδο οι παρακρατήσεις για τον κλάδο ασθένειας δεν γίνονταν στα πραγματικά ποσά που ελάμβαναν οι συνταξιούχοι, δηλαδή πριν αφαιρεθούν οι διάφορες περικοπές των μνημονιακών νόμων αλλά στα πλασματικά ποσά που αντιστοιχούσαν στις συντάξεις πριν τις μνημονιακές περικοπές.

Ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε πως δεν είναι μόνο η επιστροφή των συντάξεων, αλλά και οι συντάξεις φυλακισμένων, τις οποίες δεν έπαιρναν καθώς και αναπηρικές συντάξεις.

Πρόσθεσε ότι ότι από τον Ιανουάριο του 2015 έχουν δοθεί πάνω από 270 χιλιάδες συντάξεις, ενώ εκκρεμούσαν 164 χιλιάδες.

Για τον ΕΦΚΑ, είπε ότι τον Αύγουστο το οικονομικό αποτέλεσμα ήταν 360 εκατ. Ευρώ και το έλλειμμα ήταν 500 εκατ. Ευρώ.

Όπως εξήγησε έγιναν διευκολύνσεις με αποτέλεσμα να μπαίνουν χρήματα στο ταμείο.


ADVERTISING

SHARE: