Πετρόπουλος: Το έκτακτο επίδομα υπερκαλύπτει σε κάποιες περιπτώσεις την απώλεια του ΕΚΑΣ

Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής για την παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης από τον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αναστάσιο Πετρόπουλο σχετικά με τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό Σύστημα της Χώρας, μετά την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νόμου (ν.4387/2016) και θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας σε σχέση με ασφαλιστικά ζητήματα, την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής για την παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης από τον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αναστάσιο Πετρόπουλο σχετικά με τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό Σύστημα της Χώρας, μετά την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νόμου (ν.4387/2016) και θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας σε σχέση με ασφαλιστικά ζητήματα, την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Τι δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, για τη 13η σύνταξη που χορηγείται στους χαμηλοσυνταξιούχους. Τι θα γίνει με τα μπλοκάκια (Vid)

"Με το έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους υπερκαλύπτεται σε κάποιες περιπτώσεις η απώλεια του ΕΚΑΣ", δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή "Αίθουσα Σύνταξης" της ΕΡΤ.

Όπως είπε ο υφυπουργός, το έκτακτο βοήθημα στους συνταξιούχους θα δοθεί έως τις 22 Δεκεμβρίου.

"Έχουμε στόχο να ενισχύσουμε τα ασθενέστερα στρώματα και αυτό κάνουμε σε κάθε ευκαιρία", συμπλήρωσε.

Αναφορικά με την αντίδραση και το "πάγωμα" των βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους, μετά την εξαγγελία του βοηθήματος και του παγώματος της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, που αντιμετωπίζουν την προσφυγική κρίση, ο κ. Πετρόπουλος είπε, πως "δεν υπήρξαν ενστάσεις από τους δανειστές".

Ακόμη, ανακοίνωσε ότι "την ερχόμενη εβδομάδα θα βγει η εγκύκλιος για τις ασφαλιστικές εισφορές για τα μπλοκάκια", αποδίδοντας την καθυστέρηση στην έκδοσή της, σε τεχνικά και άλλα δύσκολα θέματα, που υπάρχουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΕΚΑΣ: Έρχονται μειώσεις για 250.000 συνταξιούχους

'Ναι' της Βουλής στη 13η σύνταξη με ευρύτατη πλειοψηφία 196 βουλευτών

Πώς και ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν τα χρήματα της εξαγγελίας Τσίπρα

ADVERTISING

SHARE: