Πιερ Κάρλο Πάντοαν: "Συνεχίζω να πιστεύω ότι θα υπάρξει σύντομα συμφωνία"

Πιερ Κάρλο Πάντοαν: "Συνεχίζω να πιστεύω ότι θα υπάρξει σύντομα συμφωνία"

Αισιόδοξος για συμφωνία στις διαπραγματεύσεις, εμφανίστηκε ο Ιταλός υπουργός οικονομικών Π. Κ Πάντοαν, αναφερόμενος στις συνέπειες ενδεχόμενου Grexit

«Είναι δυνατόν να υπάρξει Grexit, αλλά η πραγματική ερώτηση είναι αν πρέπει να το ευχηθεί κανείς και ποιες θα είναι οι συνέπειες» δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν, κατά τη συμμετοχή του σε φεστιβάλ οικονομίας σε εξέλιξη στην πόλη του, στο Τρέντο.

«Οι άμεσες συνέπειες δεν θα ήταν σημαντικές αλλά οι μεσοπρόθεσμες οπωσδήποτε πιο σοβαρές, διότι θα σήμαινε ότι το Ευρώ είναι ένα ζώο διαφορετικό από όπως το είχαμε σκεφθεί, ότι είναι μια αντιστρέψιμη πορεία και μέσα σε αυτό το σκηνικό θα γίνονταν πιο σημαντικές οι δομικές μεταρρυθμίσεις των χωρών-μελών», πρόσθεσε ο Πάντοαν. «Κανείς δεν μπορεί να πει σήμερα τι είδους διαχείρισης θα τύχαινε μια έξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών.

Με αναφορά, πάντως, στις διαπραγματεύσεις υπογράμμισε: «Βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις τεχνικού και πολιτικού χαρακτήρα, συνεχίζω να πιστεύω ότι θα υπάρξει σύντομα συμφωνία».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Π. Μέισον: Ελλάδα, μια κουκκίδα γης, που αξίζει να σωθεί;

Κρίσιμες ώρες για την Ελλάδα. Γρήγορη λύση θέλουν Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ, Λαγκάρντ και Ντράγκι. Μεγάλο 'αγκάθι' το ασφαλιστικό

ADVERTISING

SHARE: