Πιθανή άρση των capital controls ως το τέλος του έτους

Πιθανή άρση των capital controls ως το τέλος του έτους
Η Λούκα Κατσέλη Eurokinissi

Η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας σημείωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ, πως για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα χρειάζεται σταθερότητα σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο. Τι είπε για τα capital control

Ο φόβος είναι η βασική αιτία μη επιστροφής των καταθέσεων στις τράπεζες, δήλωσε η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη.

Μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ ΕΠΤΑ, τόνισε ότι βασικοί παράγοντες για επιστροφή στην κανονικότητα είναι η σταθερότητα σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο. Όσον αφορά την άρση των capital controls, η πρόεδρος του ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών,  θεωρεί ότι είναι πιθανή μέχρι το τέλος του έτους, σημειώνοντας: «Το μεγαλύτερο μέρος των περιορισμών, αν όχι όλοι, μπορούν να αρθούν το φθινόπωρο και προς το τέλος του έτους», ενώ συμπλήρωσε ότι με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, έχει εκπληρωθεί και μία από τις προϋποθέσεις για να αρθούν οι περιορισμοί.

Προσέθεσε ακόμη ότι το υψηλό επίπεδο των κόκκινων δανείων δεν οφείλεται στο ότι «ο κόσμος έγινε ξαφνικά κακοπληρωτής», αλλά στη δυσμενή αλλαγή της οικονομικής κατάστασης τόσο των νοικοκυριών όσο και των επιχειρήσεων.

(με πληροφορίες από ΕΡΤ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα