'Πράσινο φως' από την ΕΕ για τις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό

Αποδεκτές είναι οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, σύμφωνα με αξιωματούχους της ευρωζώνης. Εκφράζονται, ωστόσο, αμφιβολίες αν τα συγκεκριμένα μέτρα θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα

Αποδεκτό είναι το ευρύτερο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων στο ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα, σύμφωνα με αξιωματούχους της ευρωζώνης ενώ οι Ευρωπαίοι πιστωτές έθεσαν την 18η Ιανουαρίου ως ημερομηνία έναρξης της αξιολόγησης, με στόχο να ολοκληρωθεί εντός του Φεβρουαρίου, ανοίγοντας το δρόμο για τις συζητήσεις για ελάφρυνση χρέους.

«Η πρώτη αξιολόγηση θα ξεκινήσει σε δοκιμαστική βάση την εβδομάδα που ξεκινά στις 18 Ιανουαρίου. Πρακτικά, ενδεχομένως να καθυστερήσει λίγο», υπογράμμισε υψηλόβαθμος αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαίωσε ότι η πρώτη αξιολόγηση αναμένεται να ξεκινήσει αργότερα μέσα στον Ιανουάριο, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένη ημερομηνία.

Οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης τόνισαν πως το ευρύτερο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων στο ασφαλιστικό είναι αποδεκτό, αλλά παραμένει ασαφές εάν τα μέτρα θα φέρουν το επιθυμητό δημοσιονομικό αποτέλεσμα.

«Δεν έχουμε πρόβλημα με την ευρύτερη δομή της μεταρρύθμισης. Αλλά βγαίνουν τα νούμερα; Χρειάζεται να έχουμε περισσότερα αριθμητικά και τεχνικά δεδομένα από τις ελληνικές αρχές, ώστε να είμαστε σε θέση να απαντήσουμε», τόνισε άλλος αξιωματούχος.

Όπως πρόσθεσε, ενώ ουσιαστικά δεν είναι επιτακτικό να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων– που αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση δόσεων του δανείων και για την έναρξη των συζητήσεων για την ελάφρυνση χρέους– η ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας μειώνεται.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κατρούγκαλος: Εθνική σύνταξη μόνο με ρήτρα ανάπτυξης. Στο 6,5% η εισφορά για τα μπλοκάκια

Μαξίμου για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: Ποιος μιλάει για το Ασφαλιστικό

ADVERTISING

SHARE: