Πρεμιέρα με δημοσιονομικά, ενέργεια και αποκρατικοποιήσεις

Eurogroup finance ministers meeting at the European Council in Brussels, Belgium on Feb. 20, 2017. /          20 , 2017
Eurogroup finance ministers meeting at the European Council in Brussels, Belgium on Feb. 20, 2017. / 20 , 2017 ALEXANDROS MICHAILIDIS / SOOC

Η ατζέντα της πρώτης ημέρας των συζητήσεων με τους θεσμούς. Τι αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών

Το δημοσιονομικό του 2018 το ανοιχτό θέμα της αγοράς ενέργειας και οι αποκρατικοποιήσεις είναι στην ατζέντα της σημερινής πρώτης ημέρας των συζητήσεων με τους θεσμούς όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγη ώρα από το υπουργείο οικονομικών.

Το πιο σημαντικό όμως της αυριανής μέρας θα είναι η ανασκόπηση των θεμάτων που θα θέσει και τους στόχους αυτή της περιόδου της διαπραγμάτευσης που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή 5 Μαρτίου είναι η ατζέντα για πρόσθετα μέτρα και τα στοιχεία που θα ζητήσουν οι θεσμοί για το ασφαλιστικό και το φορολογικό σύστημα.

Εκεί το ελληνικό δημόσιο θα έχει την ευκαιρία να διαπραγματευτεί ηπιότερη μεταχείριση με βάση την καλή πορεία της οικονομίας του 2016 αλλά και τις προοπτικές για το 2017 και το 2018.

Κατά τα λοιπά το υπουργείο οικονομικών θα πρέπει να παρουσιάσει από τώρα τα μέτρα για το κλείσιμο του κενού των 700 εκ ευρώ το 2018 την σύσταση και λειτουργίας της νέας εταιρίας συμμετοχών και περιουσίας που θα αναλάβει τον έλεγχο των ΔΕΚΟ και την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ και τις δημοπρασίες ποσοτήτων ενέργειας , θέματα που εκκρεμούν από το καλοκαίρι.

πηγή φωτογραφίας: sooc

ADVERTISING

SHARE: