Προβόπουλος: Πολλές μεταρρυθμίσεις εφαρμόστηκαν λάθος

Συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Η χώρα θα μπορούσε να βγει πιο γρήγορα από τη κρίση εάν είχαν γίνει έγκαιρα και σωστά όλες εκείνες οι παραμβάσεις που έπρεπε να να γίνουν, υποστηρίζει ο πρώην διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος

“Την εκτίμηση ότι πολλές μεταρρυθμίσεις σχεδιάστηκαν λάθος και εφαρμόστηκαν λάθος” εξέφρασε μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο πρώην διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος.

Όπως είπε, θα μπορούσε η χώρα να βγεί πιο γρήγορα από τη κρίση εάν είχαν γίνει έγκαιρα και σωστά όλες εκείνες οι παραμβάσεις που έπρεπε να να γίνουν και δεν έγιναν.

Για παράδειγμα, είπε, αντί να κόψουμε τις δαπάνες, αυξήσαμε τους φόρους. “Με τόσο μεγάλη φορολογία δεν μπορούμε να πάμε στην ανάτυξη. Οι επώδυνες λύσεις που επιλέξαμε δεν έφεραν αποτέλεσμα” τόνισε ο κ. Προβόπουλος.

ADVERTISING

SHARE: