Σαπέν: Η δεύτερη αξιολόγηση μπορεί να κλείσει εντός του 2016

Ικανοποιημένος ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών από την απόφαση του Eurogroup για το ελληνικό χρέος. Τι είπε για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, τι εκτιμά για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις αποφάσεις που έλαβε το Eurogroup σε σχέση με τα βραχυχρόνιου χαρακτήρα μέτρα τα οποία αφορούν την ελάφρυνση του ελληνικού δημοσίου χρέους.

Σε ό,τι αφορά τα μεσοπρόθεσμου χαρακτήρα μέτρα ο Γάλλος υπουργός δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επιστρέψουν σύντομα στην Αθήνα και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το τέλος των διαπραγματεύσεων για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης μπορεί να επιτευχθεί πριν το τέλος του χρόνου.

Ανέφερε μάλιστα ότι το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης μπορεί να ολοκληρωθεί χωρίς να απαιτηθεί η εκ νέου σύγκληση του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Σε ό,τι αφορά τέλος το ζήτημα της συμμετοχής του Δ.Ν.Τ. στο ελληνικό πρόγραμμα ο Γάλλος υπουργός δήλωσε αισιόδοξος ότι αυτή θα συνεχιστεί επισημαίνοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να γίνουν ακόμη διαπραγματεύσεις.

Ντομπρόφσκις: Καλό Eurogroup για την Ελλάδα

"Καλό Eurogroup για την Ελλάδα. Πρόοδος για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. «Πράσινο φως» για την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος", αναφέρει με ανάρτησή του στο Twitter ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, αρμόδιος για το Ευρώ και τον κοινωνικό διάλογο καθώς και για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα , τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και την ένωση κεφαλαιοαγορών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Eurogroup, Χρέος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Eurogroup: Ανάσα για το χρέος

Μαξίμου: Εθνική επιτυχία. Μείωση χρέους κατά 45 δισ ευρώ

Νέα μέτρα και κόφτη βλέπει η ΝΔ

ADVERTISING

SHARE: