Σε νέα βάση η δημόσια τουριστική εκπαίδευση

Σε νέα βάση η δημόσια τουριστική εκπαίδευση

Στο 7ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, η γενική γραμματέας Τουρισμού Ευρυδίκη Κουρνέτα, παρουσίασε όσα γίνονται στον τομέα αυτό

Προτεραιότητα στην εθνική τουριστική πολιτική, αποτελεί η συνολική αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός της δημόσιας τουριστικής εκπαίδευσης.

Στην Καλαμάτα, όπου πραγματοποιείται με επιτυχία το τριήμερο 7ο Σχολείο Τουρισμού, η γενική γραμματέας Τουρισμού Ευρυδίκη Κουρνέτα, αναφέρθηκε στην επαναλειτουργία της Σχολής Ξεναγών της Αθήνας μετά από 7 χρόνια, που σε λίγες ημέρες θα υποδεχθεί τους πρώτους φοιτητές, στην αναμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών σε όλες τις εκπαιδευτικές δομές (Σχολή Ξεναγών, ΑΣΤΕ Κρήτης και Ρόδου, στα 8 Δημόσια ΙΕΚ Τουρισμού), και στην ενίσχυσή τους με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και σύγχρονα εκπαιδευτικά εργαλεία με στόχο την υψηλού επιπέδου κατάρτιση.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ψηφιακή αναβάθμιση της δημόσιας τουριστικής εκπαίδευσης, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού για την ψηφιακή εποχή του τουρισμού και στο νέο ψηφιακό οικοσύστημα που ολοκληρώνεται άμεσα. Επισήμανε δε την επικείμενη έναρξη των προγραμμάτων μετεκπαίδευσης ανέργων, εποχιακά εργαζομένων και εμπειροτεχνών για την τριετία 2017-2019, σε συνέχεια της εξασφάλισης των απαιτούμενων πόρων.

Επίσης, τόνισε ότι η εφαρμογή της εθνικής τουριστικής πολιτικής την τελευταία τριετία έχει οδηγήσει στις υψηλότερες ιστορικά επιδόσεις τον ελληνικό τουρισμό και επισήμανε τις θετικές επαγγελματικές προοπτικές στον τουριστικό κλάδο.

Η Ευρυδίκη Κουρνέτα αναφέρθηκε επίσης στις βασικές κατευθύνσεις για το μέλλον της Δημόσιας Τουριστικής Εκπαίδευσης και το ρόλο της στο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον που αφορούν:

Τον στρατηγικό σχεδιασμό και την ολοκληρωμένη πολιτική στον Τομέα της Τουριστικής Εκπαίδευσης.

Τις Συνέργειες, του Δημόσιου με τον Ιδιωτικό Τομέα, τα Πανεπιστήμια της Διοίκησης Τουρισμού, τα Επιμελητήρια, τους τουριστικούς φορείς.

Την έμφαση στην τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρισμός

ADVERTISING

SHARE: