Σκληρή απάντηση Βαρουφάκη στον Στουρνάρα

Σκληρή απάντηση Βαρουφάκη στον Στουρνάρα

"Τον παραδίδω στην κρίση του ελληνικού λαού ο οποίος μας κρίνει όλους" αναφέρει ο πρώην υπουργός Οικονομικών απαντώντας στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος

“Ως υπουργός οικονομικών επιχειρηματολογούσα ότι το δημόσιο χρέος μας ήταν μη βιώσιμο δηλαδή ότι το κράτος είχε πτωχεύσει και έπρεπε να κουρευτεί”, δήλωσε ο Βαρουφάκης στην εφημερίδα Realnews απαντώντας στις κατηγορίες που δέχθηκε από τον κ. Στουρνάρα.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ως υπουργός Οικονομικών ενός πτωχευμένου κράτους ταξίδευε σε οικονομική θέση για την Φραγκφούρτη με σκοπό να πείσει τον πρόεδρο της ΕΚΤ ότι προαπαιτούμενο ανάκαμψης ήταν η απομείωση του δημόσιου χρέους.

Ο κ. Βαρουφάκης επιτίθεται επίσης στον κ. Στουρνάρα με το επιχείρημα ότι εκείνος ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είχε υποχρέωση να συστρατεύεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης για ελάφρυνση του χρέους, τη στιγμή που με τις δηλώσεις του στη Βουλή, ο κεντρικός τραπεζίτης φαίνεται ότι καλούσε τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι να μην ακούει τον υπουργό Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικότερα, ο Γιάνης Βαρουφάκης τοποθετήθηκε ως εξής, ενώ επιφυλάσσεται για περισσότερα στο άμεσο μέλλον:

“Ως υπουργός Οικονομικών επιχειρηματολογούσα ότι το δημόσιο χρέος μας ήταν μη βιώσιμο (δηλαδή ότι το κράτος είχε πτωχεύσει) και έπρεπε να κουρευτεί.

Ως υπουργός οικονομικών ενός πτωχευμένου κράτους ταξίδευα (οικονομική θέση!) για την Φραγκφούρτη με σκοπό να πείσω τον πρόεδρο της ΕΚΤ ότι προαπαιτούμενο ανάκαμψης ήταν η απομείωση του δημόσιου χρέους.

Ως εκλεγμένος από 140 χιλιάδες ψηφοφόρους έκρινα ότι ο διορισμένος από τον κ. Σαμαρά (αρχικά ΥπΟικ και κατόπιν) Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, είχε ιερή υποχρέωση να συστρατεύεται στην προσπάθεια της εκλεγμένης κυβέρνησης για απομείωση του δημόσιου χρέους.

Κι όμως. Εκείνος, σύμφωνα με τα χτεσινά λεγόμενά του, έλεγε στον κ. Ντράγκι να μην με ακούει. Τον παραδίδω στην κρίση του ελληνικού λαού ο οποίος μας κρίνει όλους”.

Θυμίζουμε πως χθες, Τρίτη, ο Γιάννης Στουρνάρας άσκησε κριτική στον πρώην υπουργό Οικονομικών κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά τη δανειοδότηση των κομμάτων και των ΜΜΕ.

“Πήγε ο κ. Βαρουφάκης και τους είπε ότι είναι υπουργός μιας χρεοκοπημένης χώρας. Τι θα κάνει ο διοικητής της ΕΚΤ μετά; Του είπα εγώ τότε μην τον ακούς. Μου είπε “δεν μπορώ να μην τον ακούω είναι ο υπουργός Οικονομικών της χώρας σου”. Μπήκε μέσα και είπε ότι “είμαι υπουργός μιας χρεοκοπημένης χώρας”. Για όνομα του Θεού”, δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η δήλωση Βαρουφάκη από το real.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα