Σόιμπλε: Θα ήμασταν ανόητοι να εμπλακούμε στο blame game του ΣΥΡΙΖΑ

Σόιμπλε: Θα ήμασταν ανόητοι να εμπλακούμε στο blame game του ΣΥΡΙΖΑ

Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της Ελλάδας, δήλωσε ο Β. Σόιμπλε και διέψευσε ότι υπάρχει διάσταση απόψεων με την Καγκελάριο Μέρκελ

Ο αριστερός συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προσπάθησε ήδη κατά την προεκλογική περίοδο στην Ελλάδα να παίξει παιχνίδι επίρριψης ευθυνών (blame game) με την Γερμανία, δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τόνισε: “Θα ήμασταν ανόητοι αν εμπλεκόμασταν σε αυτό”.

“Είναι στο χέρι της Ελλάδας, αν θέλει να αναλάβει τα δύσκολα βάρη της προσαρμογής ή όχι”, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σε κομματική εκδήλωση. Παράλληλα, τόνισε πως εξακολουθεί να έχει διαφορετικές απόψεις από τον ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη.

 Ο κ. Σόιμπλε υποστήριξε ακόμη, ότι η Αθήνα πρέπει να αποφασίσει μόνη εάν θέλει να αναλάβει ένα δύσκολο φορτίο, είπε ότι η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδό της και τόνισε ότι με την Καγκελάριο Μερκελ υπάρχει ταύτιση απόψεων σε ό,τι αφορά την Ελλάδα.

“Δεν θα έπρεπε να χάνετε τον χρόνο σας με αυτές τις φήμες”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε, μιλώντας σε εκδήλωση των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) για την οικονομία.

Στην ίδια εκδήλωση συμμετείχε και ο Φιλανδός υπουργός Οικονομικών Αλεξάντερ Στούμπ, ο οποίος δήλωσε οτι “τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει τα πάντα για να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, αλλά ο δρόμος είναι διπλής κατεύθυνσης”, ενώ σημείωσε ότι για κάποιους υπουργούς Οικονομικών εξαντλείται η υπομονή.

Εξέφρασε δε την άποψη, ότι ο κίνδυνος μετάδοσης από μια ελληνική έξοδο δεν είναι τόσο πραγματικός όσο πριν από μερικά χρόνια, τόνισε ωστόσο ότι προκειμένου να επιβιώσει το ευρώ, πρέπει να γίνουν σεβαστοί οι δημοσιονομικοί κανόνες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα