Σταϊκούρας: Μνημόνιο χωρίς λεφτά η δήθεν καθαρή έξοδος του Αυγούστου

Σταϊκούρας: Μνημόνιο χωρίς λεφτά η δήθεν καθαρή έξοδος του Αυγούστου
Ο Χρήστος Σταϊκούρας, στο βήμα της Βουλής Eurokinissi

Η ΝΔ καταψηφίζει το πολυνομοσχέδιο καταλογίζοντας στην κυβέρνηση «επτά ψέματα» για την οικονομία. «Όχι» και από τη ΔΗ.ΣΥ που καταγγέλλει εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας μέσω του άρθρου 109.

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχέδιου που ανοίγει το πράσινο φως για το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης άσκησε η ΝΔ χαρακτηρίζοντας ψέμα την καθαρή έξοδο από το μνημόνιο και καταγγέλλοντας υποθήκευση της Δημόσιας Περιουσίας.

«Μέσα από τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου ξεδιπλώνονται οι νέες κυβερνητικές δήθεν αυταπάτες» κατήγγειλε ο τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας και καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι λέει «επτά ψέματα» για την οικονομία. Πρώτο ψέμα της κυβέρνησης χαρακτήρισε την «καθαρή έξοδο» υποστηρίζοντας ότι «το μόνο που ολοκληρώνεται το καλοκαίρι είναι η χρηματοδότηση». «Οι μνημονιακές πολιτικές θα συνεχισθούν και θα επεκταθούν» κατήγγειλε και υπογράμμισε ότι ήδη έχουν ψηφισθεί πρόσθετα μέτρα λιτότητας και έχουν τεθεί στόχοι για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα,

Χαρακτήρισε, όμως, ψεύδος και την επιστροφή της οικονομίας στην κανονικότητα όπως και τον ισχυρισμό ότι το πολυνομοσχέδιο δεν προβλέπει νέα μέτρα. «Επαναλαμβάνονται τα μέτρα και αυγατίζουν οι μνημονιακές πολιτικές μετά το καλοκαίρι». «Από τα λεφτά χωρίς μνημόνια καταλήξαμε σε Μνημόνιο χωρίς λεφτά» κατήγγειλε και χαρακτήρισε ψευδείς τις κυβερνητικές αναφορές για την επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, τα πλεονάσματα, τη ρευστότητα και τη δημόσια περιουσία. «Η κυβέρνηση των φόρων, των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών αδυνατεί να φέρει την κανονικότητα και ενεχυριάζει τη δημόσια περιουσία» κατήγγειλε ο κ. Σταϊκούρας.

ΔΗ.ΣΥ: Δεσμεύεται η χώρα για τα επόμενα 100 χρόνια

Εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Γιάννης Κουτσούκος κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι με το πολυνομοσχέδιο «δεσμεύει τη χώρα για τα επόμενα 100 χρόνια». Έδωσε, μάλιστα, έμφαση στο άρθρο 109 σχετικά με την εγγύηση του υπερταμείου στα δάνεια του ελληνικού δημοσίου. ««Αυτό που κάνετε με το άρθρο 109 τροποποιώντας τη δανειακή σύμβαση και βάζοντας υποθήκη τη δημόσια περιουσία είναι πρωτοφανές» κατήγγειλε την κυβέρνηση ό κ. Κουτσούκος και ζήτησε άμεσα τη διενέργεια εκλογών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα