Στασινός: Φέρτε πίσω τα λεφτά από τις διπλές δόσεις ΕΦΚΑ των μηχανικών

Εκδήλωση από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος με τίτλο "Financial Instruments for the Greek Market", την  την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016. Η εκδήλωση είχε στόχο να ενημερώσει το ελληνικό επιχειρηματικό κοινό για τις δυνατότητες χρηματοδότησής του και εν γένει τη λειτουργία των χρηματοδοτικών εργαλείων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ειδικά του Πλάνου Γιούνκερ. 
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Εκδήλωση από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος με τίτλο "Financial Instruments for the Greek Market", την την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016. Η εκδήλωση είχε στόχο να ενημερώσει το ελληνικό επιχειρηματικό κοινό για τις δυνατότητες χρηματοδότησής του και εν γένει τη λειτουργία των χρηματοδοτικών εργαλείων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ειδικά του Πλάνου Γιούνκερ. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Λόγω κακής οργάνωσης οι ασφαλισμένοι του πρώην ΤΣΜΕΔΕ χρεώθηκαν χθες με διπλή δόση στο νέο Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, καταγγέλλει ο πρόεδρος του ΤΕΕ και ζητά από την κυβέρνηση να επιστραφούν τα χρήματα αυτά άμεσα

Οξεία επίθεση για τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας του νέου Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης εξαπολύει ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός.

Αφορμή είναι τα χθεσινά πρωτάκουστα, όπως τονίζει, συμβάντα με τους τραπεζικούς λογαριασμούς των μηχανικών και των ασφαλισμένων στο πρώην ΤΣΜΕΔΕ.

Σύμφωνα με καταγγελίες δεκάδων μηχανικών στο ΤΕΕ, οι τραπεζικοί λογαριασμοί μηχανικών που είχαν ενταχθεί σε ρύθμιση διακανονισμού παλαιών οφειλών με πάγια εντολή χρεώθηκαν χθες 31 Ιανουαρίου 2017 με διπλή δόση, προφανώς λόγω λάθους των ηλεκτρονικών συστημάτων του ΕΦΚΑ λόγω κακής οργάνωσης της μεταφοράς των διαδικασιών των συγχωνευθέντων παλιών ταμείων, όπως αυτό του ΤΣΜΕΔΕ/ΕΤΑΑ.

«Την ώρα που οι μηχανικοί δεν έχουν εισοδήματα, που εξαντλείται κάθε αποταμίευση λόγω υπέρογκων φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών, που δεν υπάρχουν δουλείες ακόμη και για το πιο έμπειρο και ικανό επιστημονικό προσωπικό της χώρας, ο ΕΦΚΑ, με ευθύνη της κυβέρνησης, κάνει λάθη που κοστίζουν, που αφαιρούν χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς μας. Είναι απαράδεκτο! Δεν είναι δυνατόν στην αγορά να λογαριάζουμε σήμερα και το τελευταίο ευρώ των εξόδων και ο ΕΦΚΑ να χρεώνει στους μηχανικούς διπλή δόση! Σήμερα πρέπει να δοθεί λύση και να επιστραφούν όσα χρήματα λόγω λάθους εισπράχθηκαν χθες», δήλωσε ο κ.Στασινός.

ADVERTISING

SHARE: