Σταθάκης: Η κυβέρνηση είχε τα χρήματα να πληρώσει το ΔΝΤ, αλλά επέλεξε να μην το κάνει

Συζήτηση επίκαιρης επερώτησης, αρμοδιότητας του Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, από  Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τα Δημόσια έργα την Παρασκευή 29 Μαΐου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Συζήτηση επίκαιρης επερώτησης, αρμοδιότητας του Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, από Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τα Δημόσια έργα την Παρασκευή 29 Μαΐου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αποδεχθεί τις τελευταίες προτάσεις των διεθνών πιστωτών

Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποδεχθεί τις τελευταίες προτάσεις για μία συμφωνία που τέθηκαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από τους διεθνείς πιστωτές της, αλλά είναι έτοιμη να διαπραγματευθεί έναν συμβιβασμό, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο BBC Radio.

Η Ελλάδα καθυστέρησε την πληρωμή μιας δόσης προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) η οποία έπρεπε να καταβληθεί σήμερα, ενώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να γίνουν αλλαγές στους σκληρούς όρους που θέτουν οι διεθνείς πιστωτές προκειμένου να χορηγήσουν βοήθεια και να αποφευχθεί μία στάση πληρωμών, διευκρινίζεται στο τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.

Ο κ. Σταθάκης δήλωσε πως η Ελλάδα είχε τα χρήματα για να πληρώσει τη δόση, αλλά αποδέχθηκε μία προσφορά από το ΔΝΤ να ενοποιήσει τέσσερις δόσεις του Ιουνίου σε ένα ενιαίο ποσό 1.6 δισεκ. ευρώ που θα πρέπει να καταβληθεί στο τέλος του μήνα, όπως επισημαίνει το Reuters.

"Προσβλέπουμε στην επίτευξη μίας συμφωνίας το ταχύτερο δυνατό", δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομίας στο BBC Radio, αλλά είπε πως ενώ η Ελλάδα είναι έτοιμη να συζητήσει συμβιβασμούς, δεν θα αποδεχθεί τα προτεινόμενα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής για το 2015 και το 2016.

"Περιελήφθησαν στην πρότασή τους χωρίς να είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τον τελευταίο μήνα... η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδεχθεί αυτές τις νέες προτάσεις", είπε.

Ερωτηθείς αν η Ελλάδα είναι έτοιμη να φύγει από την ευρωζώνη, ο κ. Σταθάκης δήλωσε πως το κόμμα του, ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει λάβει εντολή από τον ελληνικό λαό να κάνει κάτι τέτοιο.

"Η κυβέρνησή μας έχει την εντολή να παραμείνει στο ευρώ και να εξασφαλίσει μία καλύτερη συμφωνία για να... προσπαθήσει να αλλάξει τους όρους της συμφωνίας που έχουμε με τους Ευρωπαίους εταίρους", είπε. "Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΔΝΤ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΔΝΤ: Δεκτό το ελληνικό αίτημα συγχώνευσης των δόσεων. Πληρωμή και των τεσσάρων σε μία, στις 30 Ιουνίου

ADVERTISING

SHARE: