Σταθάκης στο Der Spiegel: Να συνδεθεί η αποπληρωμή του χρέους με τον ρυθμό ανάπτυξης

Στιγμίοτυπο από την τελετή παραλαβής παράδοσης στο υπουργείο Ανάπτυξης την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015.
(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
Στιγμίοτυπο από την τελετή παραλαβής παράδοσης στο υπουργείο Ανάπτυξης την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Τι τονίζει ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξη του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel

Υπέρ της σύνδεσης της αποπληρωμής του χρέους με τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, τάσσεται ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel».

Ο κ. Σταθάκης επισημαίνει ότι «σήμερα ξοδεύουμε περίπου 5% του ΑΕΠ μας για την εξυπηρέτηση του χρέους μας» και προσθέτει ότι «θα ήταν καλύτερα εάν συνδέαμε την αποπληρωμή με την ανάπτυξη. Αν η ανάπτυξη είναι μεγαλύτερη, θα πληρώνουμε περισσότερα, αν είναι μικρότερη, θα πληρώνουμε λιγότερα».

Διαβεβαιώνει δε ότι θα καταβληθούν κανονικά οι πληρωμές ύψους 2.3 δισεκατομμυρίων ευρώ που πρέπει να γίνουν από την Αθήνα, ως το τέλος Φεβρουαρίου. Ερωτώμενος «πώς;», απαντά: «Θα τις εξυπηρετήσουμε».

Σε ό,τι αφορά τις επιλογές για το ελληνικό χρέος, ο κ. Σταθάκης σημειώνει: «Πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα αποφέρουν οι συζητήσεις και πόσο εφικτές θα είναι οι προτάσεις για την αντιμετώπιση των χρεών. Δεν έχουμε απλώς ιδέες για αυτό το θέμα, αλλά υπάρχουν διαβουλεύσεις στην Γερμανία και στο ΔΝΤ. Είναι μια εντελώς ανοιχτή ατζέντα».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ADVERTISING

SHARE: