Στην Αθήνα αναμένεται να φθάσει αποστολή του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών

default image

Αποστολή του αμερικάνικου υπουργείου Οικονομικών αναμένεται αν φθάσει στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχει σε συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση.

Αποστολή με αξιωματούχους του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα για να έχει συνομιλίες με στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με οικονομικούς κύκλους στην Ουάσινγκτον, επικεφαλής της αποστολής με αξιωματούχους του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, που αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα, θα είναι ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές και Ευρωασιατικές Υποθέσεις, Daleep Singh.

Σε παλαιότερες αποστολές του στην Ευρώπη, ο Αμερικανός υφυπουργός Οικονομικών συζήτησε ζητήματα που αφορούσαν την “ενίσχυση της παγκόσμιας ανάπτυξης, την προώθηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και την προώθηση του κοινού μας στόχου για τη Συμφωνία Διατλαντικής Εμπορικής και Επενδυτικής Συνεργασίας (ΤΤΙΡ)”.

Όπως καταγράφεται στην ιστοσελίδα του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών για προηγούμενες αποστολές του στην Ευρώπη, “η οικονομική επιτυχία στην ευρωζώνη αποτελεί ζωτικής σημασίας για τις Ηνωμένες Πολιτείες και την παγκόσμια οικονομία γενικότερα”.

Παράλληλα, σημειώνεται πως η επίσκεψη των αξιωματούχων του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ αποφασίστηκε μετά από “συνεννόηση” με το Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, ενδέχεται να πραγματοποιήσουν επαφές και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Στο μεταξύ, το θέμα της Ελλάδας και η γενικότερη οικονομική κατάσταση στην Ευρωζώνη αναμένεται να συζητηθεί και στην επικείμενη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, με την Γερμανίδα Καγκελάριο, ‘Αγγελα Μέρκελ, στο Λευκό Οίκο, την επόμενη εβδομάδα.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα