Στην Αθήνα με ‘δώρα’ ο Μοσκοβισί

Στην Αθήνα με ‘δώρα’ ο Μοσκοβισί
ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για τις Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί AP photo

Μήνυμα για ένα "πιο ήρεμο και φωτεινό" μέλλον στέλνει ο Επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ, λίγο πριν βρεθεί για διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα

Στην Αθήνα θα βρεθεί την Πέμπτη ο Επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, πραγματοποιώντας διήμερη επίσκεψη στη χώρα μας. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, την Πέμπτη το πρωί θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπουλο, ενώ το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Λίγο πριν την επίσκεψή του, ο κ. Μοσκοβισί  λέει ξεκάθαρα ότι “τώρα, μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα το φως στην άκρη του τούνελ”.

Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, χαρακτηρίζει “καλό οιωνό” την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης. “Έχουμε κάθε λόγο να ελπίζουμε και να αναμένουμε ότι η τελική αξιολόγηση θα προχωρήσει εξίσου ομαλά”, τονίζει μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Υπογραμμίζει δε, την επιθυμία του να γίνει η Ελλάδα, μετά το πρόγραμμα, «μια φυσιολογική ευρωπαϊκή χώρα» και στέλνει το προσωπικό του μήνυμα στον ελληνικό λαό: “τώρα είναι η ώρα για μία τελική προσπάθεια για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα με επιτυχία και να στραφούμε προς ένα πιο ήρεμο και φωτεινό μέλλον”.

Τονίζει ακόμη ότι έχει μια “πολύ καλή” συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. “Πάντα καταφέρναμε να ξεπεράσουμε αυτά τα εμπόδια, μαζί” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παραλλήλως, ο Επίτροπος Οικονομικών μιλά και για το «σταυροδρόμι» στο οποίο βρίσκεται η Ευρώπη, με την πρόσθετη επισήμανση ότι “πρέπει να επιλέξουμε προσεκτικά την κατεύθυνση” που αυτή θα πάρει. Και προτείνει τη λήψη “φιλόδοξων αποφάσεων” για την οικοδόμηση μιας ισχυρότερης, αλλά και δικαιότερης ευρωζώνης. Σημειώνει πάντως, “η ανάπτυξη έχει επιστρέψει”, ενώ δεν μπορεί όμως να περάσει απαρατήρητη η διαπίστωση του Επιτρόπου ότι, “τα λαϊκιστικά κόμματα ακμάζουν χάρη στην οικονομική ανασφάλεια”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα