Στην κόψη του ξυραφιού οι διαπραγματεύσεις. Μέτρα 3 δισ. ζητούν οι δανειστές

Στην κόψη του ξυραφιού οι διαπραγματεύσεις. Μέτρα 3 δισ. ζητούν οι δανειστές
ο υπουργός οικονολμικών Γιάνης Βαρουφάκης απαντά σε επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή την Πέμπτη 21 Μαΐου 2015. (EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ) Eurokinissi

Το θερμόμετρο χτύπησε κόκκινο στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, με τα μηνύματα από το Brussels Group και το Euro Working Group να κρίνονται από άσχημα έως απογοητευτικά. Οι δανειστές εξακολουθούν να απορρίπτουν ως ελλιπείς τις ελληνικές θέσεις

Στην κόψη του ξυραφιού κινούνται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, καθώς ο Μάιος έφτασε στο τέλος του και η συμφωνία ακόμη αναζητάται.

Η υπέρμετρη αισιοδοξία της κυβέρνησης για επίτευξη συμφωνίας εντός του σαββατοκύριακου ξεθώριασε πολύ γρήγορα, ειδικά μετά τα τελεσίγραφα, τις προθεσμίες και τις αυστηρές συστάσεις που έφτασαν στην Αθήνα από τις Βρυξέλλες.

Τα χρονικά περιθώρια εξαντλούνται επικίνδυνα, ενώ η Ελλάδα κινείται ολοταχώς πριν τη… στιγμή της αλήθειας – για πολλούς – η οποία δεν είναι άλλη από την 5η Ιουνίου, οπότε και η κυβέρνηση καλείται να πληρώσει τη δόση προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Το θερμόμετρο χτύπησε κόκκινο στις Βρυξέλλες χθες Πέμπτη, με τα μηνύματα από τις συνεδριάσεις του Brussels Group και του Euro Working Group να κρίνονται από άσχημα έως απογοητευτικά.

Οι πληροφορίες θέλουν τους δανειστές να εξακολουθούν να απορρίπτουν ως ελλιπείς τις ελληνικές θέσεις, ακόμη κι αν έχουμε φτάσει κυριολεκτικά στο παρά ένα της διαπραγμάτευσης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το χάσμα μεταξύ Ελλάδας και δανειστών παραμένει σε κομβικά σημεία της διαπραγμάτευσης.

Στις διαβουλεύσεις της Πέμπτης κυριάρχησε του δημοσιονομικού κενού για το 2015, με τους τεχνοκράτες των Βρυξελλών να διατηρούν ψηλά τον πήχη των μέτρων και δη στα 3 δισ. ευρώ.

Σήμερα στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων αναμένεται να τεθεί η καυτή πατάτα του ΦΠΑ.

Υπό το πρίσμα αυτό, η επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο μοιάζει αδύνατη εντός του σαββατοκύριακου.

Και όλα αυτά ενώ, παρά τις άμεσες διαψεύσεις από πλευράς κυβερνητικών πηγών, το Euro Working Group φαίνεται να απέστειλε νέο τελεσίγραφο στην ελληνική κυβέρνηση, γνωστοποιώντας της πως έχει προθεσμία μόλις επτά ημερών για να καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές.

Την Τετάρτη 3 Ιουνίου ή το αργότερο την Πέμπτη 4 του μηνός η Ελλάδα θα πρέπει να έχει καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές, διαφορετικά θα χάσει τη στήριξη που λαμβάνει στο πλαίσιο του προγράμματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα