Στο κυνήγι της φοροδιαφυγής. Μετά τη λίστα, έρχεται και ο Μπόργιανς

Στο κυνήγι της φοροδιαφυγής. Μετά τη λίστα, έρχεται και ο Μπόργιανς

Μετά την αποστολή της λίστας Μπόργιανς με τα 10.588 ΑΦΜ Ελλήνων καταθετών και τις κατασχέσεις που ακολούθησαν στη UBS, η επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας στην χώρα μας αναμένεται να επικεντρωθεί στην πορεία των ερευνών. Θα υπογραφεί και μνημόνιο συνεργασίας

Η επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς στην Αθήνα στις 16 Ιανουαρίου 2016 για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, αποτέλεσε αντικείμενο της σημερινής σύσκεψης που έγινε στο υπουργείο Δικαιοσύνης μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης και των Οικονομικών Εισαγγελέων Π. Αθανασίου, Ε, Τουλουπάκη, Ι. Δραγάτση και Χ.Τζούρα.

Στην συνάντηση αυτή παραβρέθηκε ακόμη ο γενικός γραμματέας για την καταπολέμηση της διαφθοράς Γ. Βασιλειάδης, καθώς και στελέχη των υπουργείων Οικονομικών και Δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπόργιανς παρέδωσε στην χώρα μας λίστες με τραπεζικούς λογαριασμούς Ελλήνων καταθετών στην Τράπεζα UBS.

Οι λίστες περιλαμβάνουν 10.588 ΑΦΜ Ελλήνων καταθετών της Τράπεζας UBS και αφορούν τα έτη 2006 και 2008.

Τα δεδομένα αυτά έχουν περιέλθει στην κατοχή των φορολογικών αρχών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας στο πλαίσιο δικών τους ερευνών για τον εντοπισμό Γερμανών φοροφυγάδων στην Ελβετία.

Επίσης, την σύσκεψη συζητήθηκαν και αιτήματα των οικονομικών εισαγγελέων που αποσκοπούσαν στην διευκόλυνση του έργου τους, (υλικοτεχνική τους ενίσχυση, η ενίσχυση με πρόσθετο προσωπικό, κ.ά.).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, όλα τα αίτημα των Οικονομικών Εισαγγελέων ικανοποιήθηκαν από τους αναπληρωτές υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών, οι οποίοι έδωσαν εντολές για την εκτέλεσης τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα