Στο τραπέζι νέα πρόταση για την Ελλάδα χωρίς το ΔΝΤ

Συνεδρίαση του Eurogroup την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015, στις Βρυξέλλες.
(EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ)
Συνεδρίαση του Eurogroup την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015, στις Βρυξέλλες. (EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ) EUROKINISSI

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα πρόταση των θεσμών περιλαμβάνει παράταση του προγράμματος έως το 2015. Διαψεύδεται η είδηση ότι ο Βαρουφάκης παρουσίασε 5σελιδη πρόταση

Μια τελευταία προσφορά για επιμήκυνση του τρέχοντος προγράμματος μέχρι το τέλος του 2015, χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ, θα γίνει στην Αθήνα, σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το απόγευμα της Πέμπτης, οι πιστωτές προτείνουν επιμήκυνση του προγράμματος μέχρι το Δεκέμβριο, με τη χρηματοδότηση των περίπου 10 δισ. ευρώ που προβλέπονταν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζων και άλλων δύο μέσω της ΕΚΤ.

Τα χρήματα που προορίζονταν για την ανακεφαλαιοποίηση, υποστηρίζει η εφημερίδα, θα μπορούν να χρησιμοποιοηθούν για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων προς ΔΝΤ και ΕΚΤ τους ερχόμενους μήνες.


"Η ΕΚΤ συμμετέχει στη χρηματοδότηση επιτρέποντας στην ελληνική κυβέρνηση να εκδώσει πρόσθετα βραχυπρόθεσμα χρεόγραφα δύο δισ. ευρώ" συνεχίζει, τα οποία αγοράζουν οι ελληνικές τράπεζες και καταθέτουν ως εγγύηση στην ΕΚΤ -κάτι στο οποίο ήταν μέχρι τώρα αντίθετη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΚΤ φαίνεται πως αντιδρά στην εν λόγω πρόταση.

Σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ και ο Γιάνης Βαρουφάκης παρουσίασε νέα πρόταση πέντε σελίδων στους δανειστές, με στόχο το συμβιβασμό, ωστόσο η πληροφορία αυτή διαψεύσθηκε από ανώτατες πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

ADVERTISING

SHARE: