Στουρνάρας: Ανάγκη για υιοθέτηση πιο ρεαλιστικών δημοσιονομικών στόχων

American-Hellenic Chamber of Commerce in Athens on Nov. 29, 2016 /      ,  29 , 20616
American-Hellenic Chamber of Commerce in Athens on Nov. 29, 2016 / , 29 , 20616 MENELAOS MYRILLAS / SOOC

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος υποστηρίζει πως η χώρα χρειάζεται μέτρα για τη βιωσιμότητα του χρέους και πιο ρεαλιστικούς δημοσιονομικούς στόχους μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος

Παρέμβαση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος προς τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, όπου θα συζητηθούν τα βραχυπροθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

Ο κ. Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξη του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, υποστήριξε ότι η Ελλάδα χρειάζεται μέτρα για τη βιωσιμότητα του χρέους και την υιοθέτηση πιο ρεαλιστικών δημοσιονομικών στόχων μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος. Στόχος, όπως είπε, είναι να επιστρέψει η χώρα στις αγορές από τα μέσα του 2018.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα χρειάζεται να υλοποιήσει πρόσθετες μεταρρυθμίσεις, αντί να ευελπιστεί σε περαιτέρω μείωση του δημόσιου χρέους, προκειμένου να μην χαλαρώσει τη μεταρρυθμιστική της προσπάθεια, ο κ. Στουρνάρας επεσήμανε ότι η άποψη αυτή αποτελεί μία ακραία εκδοχή του "ηθικού κινδύνου".

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, ΦΩΤΟ: SOOC)

ADVERTISING

SHARE: