Στουρνάρας: Η επιμονή στο ψέμα οδηγεί στον αυτοεξευτελισμό

Εκδήλωση από την Τράπεζα της Ελλάδος για την παρουσίαση του βιβλίου που επιμελήθηκαν οι Dirk Schoenmaker και Nicolas Veron "European Banking Supervision: The first eighteen months", την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016. 
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ενώ ομιλητές ήταν οι: Dirk Schoenmaker - Senior Fellow, Bruegel, Μιράντα Ξαφά - Senior Fellow, Center for International Governance Innovation (CIGI), Σπύρος Παντελιάς - Διευθυντής, Διεύθυνση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Τράπεζα της Ελλάδος.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Εκδήλωση από την Τράπεζα της Ελλάδος για την παρουσίαση του βιβλίου που επιμελήθηκαν οι Dirk Schoenmaker και Nicolas Veron "European Banking Supervision: The first eighteen months", την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ενώ ομιλητές ήταν οι: Dirk Schoenmaker - Senior Fellow, Bruegel, Μιράντα Ξαφά - Senior Fellow, Center for International Governance Innovation (CIGI), Σπύρος Παντελιάς - Διευθυντής, Διεύθυνση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Τράπεζα της Ελλάδος. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Δήλωση με την οποία διαψεύδει δημοσιεύματα περί συνάντησής του με τον Κ.Σημίτη εξέδωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος υπογραμμίζοντας ότι είναι ανάξιο σχολιασμού

“Η διαφάνεια, όχι μόνο για τα τρέχοντα, αλλά και για τα παρελθόντα που έφεραν την Ελλάδα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, είναι αδιαπραγμάτευτο δημόσιο αγαθό” σημειώνει στη δήλωσή του ο Γιάννης Στουρνάρας, με αφορμή δημοσίευμα εφημερίδας περί συνάντησής του με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

Ο κ. Στουρνάρας αφού διαψεύδει κατηγορηματικά το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας σημειώνει ότι είναι ανάξιο σχολιασμού.

Αναλυτικά η δήλωση Στουρνάρα

"Διαψεύδω κατηγορηματικά το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας “Δημοκρατία”. Είναι ανάξιο σχολιασμού. Αξίζει όμως να επισημάνω ότι η εμμονή και η επιμονή ορισμένων στα σενάρια επιστημονικής φαντασίας, στο ψέμα και τη συκοφαντία, οδηγούν με απόλυτη σιγουριά στον αυτοεξευτελισμό και τη γελοιοποίηση. Αντιλαμβάνομαι το άγχος και την αγωνία της εφημερίδας, αλλά τους διαβεβαιώνω ότι:

1ον. Η διαφάνεια, όχι μόνο για τα τρέχοντα, αλλά και για τα παρελθόντα που έφεραν την Ελλάδα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, είναι αδιαπραγμάτευτο δημόσιο αγαθό.

2ον. Η εξυγίανση θα συνεχιστεί.

3ον. Τα αποστήματα θα αφαιρεθούν.

Συνιστώ επομένως ψυχραιμία και νηφαλιότητα".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τράπεζες, Στουρνάρας

ADVERTISING

SHARE: