Στουρνάρας: Προστατευμένο το ελληνικό τραπεζικό σύστημα

Στουρνάρας: Προστατευμένο το ελληνικό τραπεζικό σύστημα
ΑΘΗΝΑ-Συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον διοικητή της Τράπεζας τη Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.(Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ ) Eurokinissi

Εξερχόμενος του Μαξίμου ο διοικητής της ΤτΕ σημείωσε ότι η αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχουν εργαλεία ώστε να αντιμετωπιστούν τυχόν τραπεζικές ανωμαλίες (Vid)

Θετική χαρακτήρισε την εικόνα της ελληνικής οικονομίας ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, σε δηλώσεις του κατά την έξοδο από το Μέγαρο Μαξίμου όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό.

“Ο κ. Τσίπρας με διαβεβαίωσε ότι η αξιολόγηση θα κλείσει το συντομότερο δυνατόν”, είπε ο κ. Στουρνάρας και τόνισε ότι συζητήθηκαν τα κόκκινα δάνεια, οι στόχοι που έχουν τεθεί και κατά πόσον είναι εφικτή η επίτευξη αυτών των στόχων.

Ο κεντρικός τραπεζίτης μιλώντας για την Deutsche Bank, εκτίμησε ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αλλά και το διεθνές, παραμένουν προστατευμένα καθώς υπάρχουν πλέον εργαλεία που δεν υπήρχαν στο παρελθόν. “Άρα δεν υπάρχει ανησυχία”, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για κόκκινα δάνεια ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι πλέον με τον νέο Κώδικα Δεοντολογίας οι τράπεζες έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν εναλλακτικές λύσεις στους συνεργαζόμενους δανειολήπτες, υπογραμμίζοντας ότι “κλειδί” αποτελεί ο χαρακτηρισμός του δανειολήπτη ως συνεργαζόμενος.

Παράλληλα, τόνισε ότι με τον πρωθυπουργό θα τα λέει συχνά καθώς είναι κάτι που έχουν ήδη συνεννοηθεί, ενώ ερωτηθείς για την Τράπεζα Αττικής, ο κ. Στουρνάρας έκανε λόγο για θετικές εξελίξεις και επισήμανε ότι η νέα διοίκηση της τράπεζας έχει τη στήριξης της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα