Συμφωνία για την Ελλάδα και σύντομα, διαβλέπει ο Μανουέλ Βαλς

Συμφωνία για την Ελλάδα και σύντομα, διαβλέπει ο Μανουέλ Βαλς

Πεπεισμένος ότι μπορεί να βρεθεί συμφωνία σε σύντομο χρονικό διάστημα για την Ελλάδα, ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μάνουελ Βαλς. Αναλυτικά η συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα "La Repubblica"

Στο πλαίσιο συνέντευξής του στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica, ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μάνουελ Βαλς, αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση για το «ποιες θα ήταν οι επιπτώσεις μιας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ», ο Γάλλος πρωθυπουργός τόνισε:

«Από την αρχή της κρίσης η Γαλλία αναζητά μια αποδεκτή λύση για όλους. Υπήρξαν πραγματικές πρόοδοι και είμαστε πάντα πεπεισμένοι ότι μπορεί να βρεθεί μια συμφωνία σε σύντομο χρονικό διάστημα. Δεν εργαζόμαστε, σε καμία περίπτωση, για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ».

Σε ερώτηση της Λα Ρεπούμπλικα αν «το κόμμα του Τσίπρα και οι Podemos ανήκουν σε εκείνη που ο ίδιος χαρακτηρίζει "αριστερά του παρελθόντος"», ο Μάνουελ Βαλς απαντά: «Ο ρόλος του είναι να εφιστά την προσοχή στο να μην γίνονται προεκλογικές υποσχέσεις που δεν μπορούν στη συνέχεια, όταν κανείς κυβερνά, να τηρηθούν. Και με αυτόν τον τρόπο τροφοδοτείται το έλλειμμα εμπιστοσύνης στην πολιτική και η απελπισία των λαών».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ADVERTISING

SHARE: