Συμπληρωματικό μνημόνιο. Τα τελευταία μέτρα πριν το ταμείο

Συμπληρωματικό μνημόνιο. Τα τελευταία μέτρα πριν το ταμείο

Αναβλήθηκε για την Παρασκευή, η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης. Εγκρίθηκε το συμπληρωματικό μνημόνιο. Ο ESM ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να επιλύσει τα τελευταία εκκρεμή ζητήματα

“Πράσινο φως”, μέσω τηλεδιάσκεψης, άναψε σήμερα ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας για το συμπληρωματικό μνημόνιο μεταξύ Ελλάδας και δανειστών. Έτσι, επικαιροποιούνται οι δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις, που έχει αναλάβει η Ελλάδα από το 2015.

Για άλλη μια φορά τέθηκαν στην ελληνική πλευρά οι εκκρεμότητες, που υπάρχουν και για τις οποίες είχε γράψει το News 24/7 χθες. Πρόκειται για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων του Ανδρέα Γεωργίου, πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, αλλά και για την αναδρομική ισχύς της ασυλίας των μελών του ΤΑΙΠΕΔ.

“Οι Διοικητές ενθάρρυναν την ελληνική κυβέρνηση να επιλύσει γρήγορα τα εκκρεμή ζητήματα. Αυτό θα ανοίξει το δρόμο για την έγκριση της τρίτης δόσης της οικονομικής βοήθειας του ΕSM στην Ελλάδα ύψους 8,5 δισ. ευρώ από το ΔΣ του ΕSM” αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αναφέρεται τέλος, ότι η προγραμματισμένη για σήμερα τηλεδιάσκεψη του ΔΣ του ESM, ωστέ να ληφθεί και τυπικά η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης, θα πραγματοποιηθεί τελικά την ερχόμενη Παρασκευή, 7 Ιουλίου.

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα