Συνάντηση Χαρδούβελη-Λαγκάρντ με στόχο την έξοδο από το μνημόνιο

Συνάντηση Χαρδούβελη-Λαγκάρντ με στόχο την έξοδο από το μνημόνιο

Σαράντα λεπτά κράτησε το πρώτο κρίσιμο ραντεβού του υπουργού Οικονομικών με την διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στην Ουάσινγκτον. Βασικός στόχος της ελληνικής πλευράς η έξοδος από το μνημόνιο

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, στην έδρα του Ταμείου, στην Ουάσιγκτον.

Στη συνάντηση, που διήρκησε περίπου 40 λεπτά, συμμετείχαν επίσης ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Σταύρος Παπασταύρου και ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Θάνος Κατσάμπας.

Από πλευράς του ΔΝΤ το «παρών» έδωσαν ο υπεύθυνος του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου, Πολ Τόμσεν και ο εκπρόσωπος Τύπου, Τζέρι Ράις.

Η ελληνική αποστολή προσήλθε στη συνάντηση με βασικό στόχο την έξοδο της χώρας μας από το μνημόνιο.

Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, η συζήτηση στηρίζεται στον στόχο της Ελλάδας για έξοδο από το μνημόνιο μέσα στην τρέχουσα χρονιά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η σημερινή συνάντηση δεν θεωρείται το «τέλος του δρόμου», αλλά «εντάσσεται» στο πλαίσιο του «ξεκάθαρου στόχου» που έθεσε η κυβέρνηση και για τη «διαμόρφωση του πλαισίου για την επόμενη μέρα, μιας νέας σχέσης (με το ΔΝΤ) και μιας νέας περιόδου για την Ελλάδα, χωρίς μνημόνιο».

Δυο «βασικοί σταθμοί» για το επόμενο διάστημα θεωρούνται τα στρες τεστ των τραπεζών και η ολοκλήρωση της τρέχουσας αναθεώρησης και για τους οποίους πιστεύεται ότι η Ελλάδα «θα αντεπεξέλθει» και θα «προχωρήσει μπροστά».

Σήμερα, ολοκληρώνονται και οι εργασίες της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον. Η επόμενη ετήσια σύνοδος, τον Οκτώβριο του 2015, θα πραγματοποιηθεί στη Λίμα του Περού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα