Συνάντηση Λαγκάρντ - Καραμούζη απόψε στο Λονδίνο

International Monetary Fund managing director Christine Lagarde speaks at the Bloomberg Global Business Forum, Wednesday, Sept. 20, 2017, in New York. (AP Photo/Mark Lennihan)
International Monetary Fund managing director Christine Lagarde speaks at the Bloomberg Global Business Forum, Wednesday, Sept. 20, 2017, in New York. (AP Photo/Mark Lennihan) AP

Ο πρόεδρος της ΕΕΤ θα προσπαθήσει να πείσει την επικεφαλής του ΔΝΤ ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν χρειάζονται νέο έλεγχο στα στοιχεία ενεργητικού τους

Συνάντηση κορυφής στο Λονδίνο θα έχουν σήμερα η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) και της Eurobank Νίκο Καραμούζη.

Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες, πρόκειται για ένα ραντεβού που έχει προγραμματισθεί , με πρωτοβουλία του κ. Καραμούζη, στο πλαίσιο των επαφών του με ανώτατους αξιωματούχους διεθνώς, για την προώθηση των θεμάτων των ελληνικών τραπεζών.

Η σημερινή συνάντηση Καραμούζη- Λαγκάρντ είναι ιδιαίτερα επίκαιρη και ενδιαφέρουσα καθώς συμπίπτει με την αλλαγή στάσης του ΔΝΤ αναφορικά με τους ελέγχους AQR στις ελληνικές τράπεζες.

Από πλευράς του, ο κ. Ν. Καραμούζης, ως πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών θα ενημερώσει την κα. Λαγκάρντ για τις προτεραιότητες , την πορεία, τους στόχους και τις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών. Ειδική μνεία αναμένεται να γίνει και στο καυτό θέμα της διαχείρισης των κόκκινων δανείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ραντεβού έχει κλειστεί εδώ και δύο εβδομάδες από τον κ. Καραμούζη, με την ιδιότητα του προέδρου της ΕΕΤ, στο πλαίσιο των προσπαθειών που γίνονται για να πειστεί το ΔΝΤ ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν χρειάζεται νέο έλεγχο στα στοιχεία ενεργητικού τους (AQR).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τράπεζες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

FAZ: Αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη προς τις ελληνικές τράπεζες

Τσίπρας στους τραπεζίτες: Στηρίξτε τα νοικοκυριά

ADVERTISING

SHARE: