Συνάντηση Ντράγκι με το οικονομικό επιτελείο για τράπεζες - 'κόκκινα' δάνεια

FILE - In this Monday, Sept. 26, 2016 file photo, Governor of the European Central Bank Mario Draghi pauses during a session of the Economic and Monetary Affairs Committee at the European Parliament in Brussels. Investors will sift European Central Bank head Mario Draghis remarks on Thursday, Oct. 20. 2016 for clues about a possible extension of its 1.74 trillion euro ($1.91 trillion) bond-buying stimulus program. (AP Photo/Virginia Mayo, File)
FILE - In this Monday, Sept. 26, 2016 file photo, Governor of the European Central Bank Mario Draghi pauses during a session of the Economic and Monetary Affairs Committee at the European Parliament in Brussels. Investors will sift European Central Bank head Mario Draghis remarks on Thursday, Oct. 20. 2016 for clues about a possible extension of its 1.74 trillion euro ($1.91 trillion) bond-buying stimulus program. (AP Photo/Virginia Mayo, File) AP

Η συζήτηση έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε πολύ καλό κλίμα, ενόψει της ολοκλήρωσης του προγράμματος τον Αύγουστο και των βημάτων που σχεδιάζει η Αθήνα για την επόμενη μέρα.

Την πορεία εκκαθάρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και τα επόμενα βήματα για τα stress test συζήτησαν τα μέλη του οικονομικού επιτελείου με τον πρόεδρο της ΕΚΤ κ. Μάριο Ντράγκι.

Από την ελληνική πλευρά παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ και ο επικεφαλής της ομάδας της Κεντρικής Τράπεζας τους ευρώ για την Ελλάδα κ Φρανστέσκο Ντρούντι

Η ελληνική πλευρά παρουσίασε τη στρατηγική της για την ολοκλήρωση του Προγράμματος, τη βιώσιμη έξοδο στις αγορές και το σχεδιασμό της μεταμνημονιακής Ελλάδας, που έχει ήδη αρχίσει.

Όπως είναι φυσικό έμφαση δόθηκε στην περαιτέρω πορεία εκκαθάρισης των κόκκινων δανείων ειδικά για τα έτη 2018 -2019 , την συστηματική αύξηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αλλά και την χρήση όλων των διαθέσιμων εργαλείων για την μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Τέλος, οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης ανέλυσαν την επιλογή για αυτοδύναμη έξοδο στις αγορές και στην κατεύθυνση αυτή επισήμαναν ότι, σύμφωνα και με την απόφαση του Eurogroup του Ιουνίου 2017, ήδη δημιουργείται ένα ταμείο-ασπίδα προστασίας (cash buffers), που θωρακίζει τη χώρα.

ADVERTISING

SHARE: