Συντάξεις 2017: Πότε θα καταβληθούν

Pensioners protest about the cuts and the risk of further reductions to pensions, health and social benefits, in Athens, on January 19, 2016. /        ,   , , 19 , 2016.
Pensioners protest about the cuts and the risk of further reductions to pensions, health and social benefits, in Athens, on January 19, 2016. / , , , 19 , 2016. NIKOS LIBERTAS / SOOC

Οι πληρωμές για τις συντάξεις του Ιανουαρίου θα καταβληθούν νωρίτερα από ό,τι συνήθως. Δείτε αναλυτικά τις ημερομηνίες ανά ταμείο

Ξεκινούν οι πληρωμές για τις συντάξεις Ιανουαρίου από το ΙΚΑ τον ΟΑΕΕ τον ΟΓΑ και το δημόσιο. Στις 22/12 σύμφωνα με το νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα στην βουλή θα καταβληθεί και το έκτακτο επίδομα ή όπως εξαγγέλθηκε από τον πρωθυπουργό η « 13η σύνταξη» . Παράλληλα για πρώτη φορά όλες οι συντάξεις θα πληρωθούν απο τον ΕΦΚΑ.

Επιβεβαιώνοντας πλήρως, σχετικό ρεπορτάζ από τα Dikaiologitika.gr, η καταβολή των συντάξεων θα γίνει νωρίτερα από τις καθορισμένες, βάσει νόμου, ημερομηνίες.

Συγκεκριμένα οι συντάξεις του μηνός Ιανουαρίου 2017 θα καταβληθούν ως εξής:

1. Στους συνταξιούχους Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) που προέρχονται από τον ΟΓΑ και τον ΟΑΕΕ, στις 20 Δεκεμβρίου 2016, ημέρα Τρίτη.

2. Στους συνταξιούχους Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) που προέρχονται από τους λοιπούς φορείς (ΙΚΑ, ΝΑΤ) και το Δημόσιο, στις 22 Δεκεμβρίου 2016, ημέρα Πέμπτη.

3. Οι επικουρικές συντάξεις (ΕΤΕΑ) στις 29 Δεκεμβρίου 2016, ημέρα Πέμπτη.

4. Τα μερίσματα του ΜΤΠΥ για τους μήνες Οκτώβριο-Νοέμβριο και Δεκέμβριο στις 29 Δεκεμβρίου 2016, ημέρα Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται ότι τα μερίσματα θα ενσωματώσουν τη δεύτερη και τελευταία αναδρομική παρακράτηση, που προκύπτει από τις μειώσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, αλλά ίσχυσαν από την 1η Ιανουαρίου 2016. Αξίζει επίσης να επισημανθεί ότι, η συγκεκριμένη διευκόλυνση για τους συνταξιούχους, πραγματοποιείται λόγω μη καταβολής πια, δώρου Χριστουγέννων (13η σύνταξης), η οποία καταργήθηκε, ελέω μνημονίου. Αυτό σημαίνει ότι οι συνταξιούχοι, μπορεί να καρπώνονται αυξημένη ρευστότητα, εν μέσω εορταστικής περιόδου, όμως θα πρέπει να μην ξεχνούν ότι η επόμενη καταβολή σύνταξης θα γίνει στα τέλη Ιανουαρίου – αρχές Φεβρουαρίου, ανάλογα το Ταμείο…

Παράλληλα μα άλλη απόφαση του υπουργείου Εργασίας και συγκεκριμένα της υπουργού Εργασίας κ. Αχτσιόγλου , ως ημερομηνίες καταβολής των μηνιαίων συντάξεων του ΕΦΚΑ από την Πρωτοχρονιά και ύστερα καθορίζονται η πρώτη εργάσιμη μέρα κάθε μήνα για τους συνταξιούχους που προέρχονται από τους εντασσόμενους φορείς ΟΑΕΕ και ΟΓΑ και η προτελευταία εργάσιμη μέρα του προηγούμενου μήνα για τους συνταξιούχους που προέρχονται από τους λοιπούς εντασσόμενους φορείς και το Δημόσιο.

πηγή: dikaiologitika

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συντάξεις

ADVERTISING

SHARE: