Σύντομα η ρύθμιση σε 120 δόσεις χρεών στο δημόσιο ως 250.000 ευρώ

Σύντομα η ρύθμιση σε 120 δόσεις χρεών στο δημόσιο ως 250.000 ευρώ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) eurokinissi

Πρόκειται για ρύθμιση που δεν πρέπει να συγχέεται με αυτή των 100 δόσεων ή τις 12 έως 24 δόσεις που ισχύουν για όλους, όπως ξεκαθάρισε η υφυπουργός Οικονομικών

Την έκδοση απόφασης με την οποία θα ρυθμίζονται σε 120 δόσεις, χρέη προς το δημόσιο πάνω από 50.000 ευρώ, προανήγγειλε η υφυπουργός Οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου μιλώντας σε ημερίδα της Γενικής Γραμματείας ιδιωτικού χρέους.

Συγκεκριμένα η κ. Παπανάστιου τόνισε ότι το επόμενο διάστημα το ΥΠΟΙΚ θα προχωρήσει στην έκδοση της υπουργικής απόφασης που θα ορίζει τη διαδικασία και τους όρους για τις οφειλές προς το δημόσιο που ξεπερνούν τα 50.000 ευρώ, οι οποίοι όμως δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του εξωδικαστικού μηχανισμού για τις επιχειρήσεις.

Σημείωσε ωστόσο ότι για την επέκταση της ρύθμισης για την κλίμακα οφειλών από 50.000 έως και 250.000 ευρώ, η υποβολή πρότασης ρύθμισης από το Δημόσιο θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη και κάποια συμπληρωματικά κριτήρια συγκριτικά με αυτά της κατηγορίας έως 50.000 ευρώ, ενώ για την κατηγορία άνω των 250.000 ευρώ εκτιμούμε ότι θα πρέπει να προσκομίζεται από τον οφειλέτη μια αξιολόγηση βιωσιμότητας και ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης.

Τόνισε πάντως ότι η ρύθμιση αυτή για τις οφειλές προς το δημόσιο, δηλαδή την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, δεν θα πρέπει να συγχέεται με των 100 δόσεων ή τις 12 έως 24 δόσεις που ισχύουν για όλους, ανεξαρτήτως άλλων κριτηρίων και ανεξαρτήτως αν έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα ή όχι.

Σχετικά με το αίτημα που μεταφέρεται από τους συλλογικούς φορείς και τα μέσα ενημέρωσης για αύξηση αυτών των δόσεων, αφορά ένα τελείως ξεχωριστό πρόβλημα. «Και αυτό είναι ένα μεγάλο κοινωνικό ζήτημα, είναι ένα ζήτημα που μας απασχολεί και αναζητούμε λύση αλλά είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να δούμε σε επόμενη φάση. Θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί ή έστω να έχει προχωρήσει σε πολύ ώριμο στάδιο η διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού» τόνισε η κ. Παπανάτσιου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα