Τα 2 εκατ. θα αγγίξουν οι Αμερικανοί τουρίστες στην Ελλάδα το 2018

Ο καλός καιρός και οι υψηλές θερμοκρασίες αν και έχουμε μπεί στο Φθινόπωρο,κρατούν ακόμη τους τουρίστες στην Αθήνα,που το φετινό καλοκαίρι είχε ρεκόρ σε επισκεψιμότητα τουριστών.Στιγμιότυπα από τον βράχο της Ακρόπολης νωρίς το πρωί,Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Ο καλός καιρός και οι υψηλές θερμοκρασίες αν και έχουμε μπεί στο Φθινόπωρο,κρατούν ακόμη τους τουρίστες στην Αθήνα,που το φετινό καλοκαίρι είχε ρεκόρ σε επισκεψιμότητα τουριστών.Στιγμιότυπα από τον βράχο της Ακρόπολης νωρίς το πρωί,Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI) EUROKINISSI

Οι προκρατήσεις για τη νέα χρονιά παρουσιάζουν διψήφιο αριθμό αύξησης σε σχέση με φέτος, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν από τη συνάντηση Ελλήνων και Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων με την υπουργό Τουρισμού, Ελενα Κουντουρά.

Τον Απρίλιο του 2018, όπως έχουμε γράψει σχετικά, θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα το ετήσιο συνέδριο της ASTA, της ένωσης των Αμερικανών Τουριστικών πρακτόρων. Είμαι μια μεγάλη επιτυχία, που οφείλεται στο σχεδιασμό και τη συνεργασία του Υπουργείου Τουρισμού, με τους Ελληνες και τους Αμερικανούς τουριστικούς πράκτορες, που θέτουν εκ νέου την Ελλάδα ψηλά στην ατζέντα των προορισμών τους.

Χθες, στο Υπουργείο Τουρισμού, παρουσία της υπουργού, συναντήθηκαν ο αντιπρόεδρος της ASTA Βob Duglin, συνεργάτες του, ο πρόεδρος της Ένωσης των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων HATTA, Στάθης Σκρέτας και συνεργάτες του, προκειμένου όχι μόνο να επιβεβαιώσουν την αγαστή συνεργασία, αλλά να ανακοινώσουν και την υποστήριξη της Emirates, που θα είναι χορηγός του ετησίου συνεδρίου της ASTA Destination Expo.

Σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της ASTA Βob Duglin τόνισε ότι παρατηρείται πολύ υψηλό ενδιαφέρον και οι συμμετοχές των Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων αναμένεται να ξεπεράσουν τις 500.

Συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα προσφέρει πολλές επιλογές και εμπειρίες, οι οποίες δεν είναι γνωστές στο αμερικανικό κοινό και τις οποίες μπορούν να εντάξουν οι Αμερικανοί πράκτορες στα τουριστικά προγράμματα και πακέτα.

Ο Στάθης Σκρέτας, πρόεδρος της ΗATTA και γενικός γραμματέας της Oμοσπονδίας FEDHATTA, που έχουν αναλάβει από ελληνικής πλευράς τη συνδιοργάνωση του συνεδρίου, δήλωσε ότι έχουν σχεδιαστεί προγράμματα για τους τουριστικούς πράκτορες με κλασικούς γύρους, με επισκέψεις στα νησιά και στις μεγάλες πόλεις, σε δημοφιλείς και νέους προορισμούς, τα οποία θα διαφημίσουν και θα προβάλλουν όλη την Ελλάδα. Τόνισε δε, ότι η κρουαζιέρα, δημοφιλής τρόπος διακοπών ειδικά των Αμερικανών, θα έχει μεγάλη αύξηση το 2018 και θα συμβάλλει στην επισκεψιμότητα από τις ΗΠΑ.

Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά επισήμανε ότι ενισχύεται ο στόχος της εθνικής περιφερειακής και αναπτυξιακής πολιτικής που υλοποιεί το Υπουργείο Τουρισμού, ώστε η Ελλάδα να καθιερωθεί ως προορισμός για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο. Αναφέρθηκε στο στοχευμένο πρόγραμμα δράσεων που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της εθνικής τουριστικής πολιτικής για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τις ΗΠΑ και η έμφαση που δόθηκε στην ενίσχυση της συνδεσιμότητας με πολλές αεροπορικές εταιρείες (τρεις αμερικανικές και η Emirates με απευθείας συνδέσεις), που έχουν ήδη αποδώσει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γραφείου ΕΟΤ Αμερικής και Καναδά και της επίσημης ενημέρωσης των Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων, το 2017 σημειώθηκε πολύ μεγάλη άνοδος στα τουριστικά πακέτα για την Ελλάδα και επιπλέον καταγράφεται διψήφια αύξηση στις προκρατήσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει για το 2018.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ποιος πάει πού; Πόσο μένει; Πόσα ξοδεύει; Tι επιλέγουν οι τουρίστες στην Ελλάδα

ADVERTISING

SHARE: