Τα πρώτα ραντεβού για την αξιολόγηση

Greece's Minister of Finance Euclid Tsakalotos smiles beore the start of the Informal Meeting of Ministers for economic and financial affairs in Bratislava, Slovakia, Friday, Sept. 9, 2016. Ministers for economic and financial affairs gather for a two-day informal meeting in the Slovak capital, where they will discuss BREXIT, taxation, and the migration crisis. (AP Photo/Bundas Engler)
Greece's Minister of Finance Euclid Tsakalotos smiles beore the start of the Informal Meeting of Ministers for economic and financial affairs in Bratislava, Slovakia, Friday, Sept. 9, 2016. Ministers for economic and financial affairs gather for a two-day informal meeting in the Slovak capital, where they will discuss BREXIT, taxation, and the migration crisis. (AP Photo/Bundas Engler) AP

Με τα "δύσκολα θέματα" ξεκινά τη Δευτέρα η αξιολόγηση, αφού η πρώτη συζήτηση θα αφορά τις δημοσιονομικές προοπτικές για το 2017 και το 2018

Η πρώτη επίσημη συνάντηση με τους επικεφαλείς των ομάδων των θεσμών στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης θα γίνει αύριο Δευτέρα, με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών κ. Γιώργο Χουλιαράκη και μάλιστα σε δύο δόσεις.

Στις 15.00 θα γίνει η πρώτη συνάντηση για την πορεία του προϋπολογισμού του 2017 αλλά και τα βασικά μεγέθη του προϋπολογισμού του 2018 στην κατεύθυνση του να διαπιστωθεί κατά πόσο η Ελλάδα μπορεί να πετύχει τους στόχους του προγράμματος.

Στο πλαίσιο αυτό θα εξεταστεί και το υπέρ-πλεόνασμα του 2017 και οι δυνατότητες για την καταβολή κοινωνικού μερίσματος.

Αργότερα στις 17:30 θα γίνει νέα συνάντηση με τους επικεφαλής των θεσμών για πιο εξειδικευμένα θέματα όπως η πορεία όλων των κατηγοριών των δαπανών, η πορεία των εσόδων και η υστέρηση ύψους 2,4 δις ευρώ που καταγράφεται στο τέλος Σεπτεμβρίου. Θα εξεταστεί επίσης και η οικονομική πορεία των ασφαλιστικών ταμείων.

Απών κατά την πρώτη ημέρα των συναντήσεων θα είναι ο υπουργός οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος θα είναι στα Γιάννενα για να μιλήσει στο 5ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Ανάπτυξη στην Ήπειρο, που διοργανώνουν η Περιφέρεια.

ADVERTISING

SHARE: