ΤΑΙΠΕΔ: Υπογράφεται η τροποποιημένη σύμβαση για το Ελληνικό

ΤΑΙΠΕΔ: Υπογράφεται η τροποποιημένη σύμβαση για το Ελληνικό

Ποια είναι τα επόμενα βήματα του ΤΑΙΠΕΔ σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ταμείου Στέργιο Πιτσιόρλα. Έρχονται και άλλες συμφωνίες

Προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί, Τρίτη, η υπογραφή της νέας τροποποιημένης σύμβασης για το Ελληνικό μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της κοινοπραξίας που από ελληνικής πλευράς συμμετέχει η Lamda Development. Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλο το βράδυ της Δευτέρας σε συνάντηση με τους δημοσιογράφους ο επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων κ. Στέργιος Πιτσιόρλας. Με την υπογραφή της τροποποιητικής πράξης σηματοδοτείται η έναρξη της διαδικασίας αδειοδότησης του έργου το οποίο αναμένεται να αρχίσει μέσα στο 2017.

Ο κ. Πιτσιόρλας ξεκίνησε την ομιλία του αναφέροντας ότι το 2016 ήταν μία πολύ κρίσιμη χρονιά για το Ταμείο καθώς από την επίτευξη των στόχων του ΤΑΙΠΕΔ κρίνονταν σε μεγάλο βαθμό η πρώτη αξιολόγηση της χώρας. Ήδη όπως ανέφερε έχει ολοκληρωθεί το 80% του ετήσιου προγράμματος καθώς έχουν ολοκληρωθεί ή πραγματοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό συμφωνίες όπως η πώληση του ΟΔΙΕ, τα περιφερειακά αεροδρόμια (σ.σ. η μεταβίβαση στην Fraport θα γίνει τον Νοέμβριο) και του ΟΛΠ που συνέβαλε στο επιτυχημένο – απο επιχειρηματικής άποψης – ταξίδι της ελληνικής αποστολής υπό τον πρωθυπουργό στην Κίνα. Ως προς το τελευταίο ανέφερε ότι 5 ημέρες μετά το ταξίδι αυτό δέχθηκε στο γραφείο του αποστολή από Κινέζους επιχειρηματίες οι οποίοι ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Σε επίπεδο υπογραφών αμέσως μετά από το Ελληνικό, που όπως προαναφέρθηκε υπογράφεται σήμερα, σειρά παίρνουν τις επόμενες ημέρες η υπογραφή μίας σειράς σημαντικών τουριστικών project με σημαντικότερο αυτό του Αστέρα Βουλιαγμένης, της Κασσιόπης και της Αφάντου στην Ρόδου όπου το σχέδιο εγκρίθηκε από το ΕΣΧΑΔΑ.

Σε καλό δρόμο, σύμφωνα με τον κ. Πιτσιόρλα, βρίσκονται και η υλοποίηση των projects της Εγνατίας Οδού, του αεροδρομίου “Ελευθέριος Βενιζέλος” του ΟΛΘ και της ΔΕΣΦΑ. Τέλος σε ότι αφορά στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανέφερε ότι το τίμημα είναι ικανοποιητικό καθώς πρόκειται για την ενοικίαση των γραμμών του σιδηροδρόμου και όχι την πώληση παγίων και υποδομών όπως εσφαλμένα έχει διατυπωθεί από διάφορες πλευρές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα