ΤΧΣ και Εθνική θάβουν το τσεκούρι του πολέμου

ΤΧΣ και Εθνική θάβουν το τσεκούρι του πολέμου

Προς εκτόνωση της κρίσης σχετικά με την εκλογή νέου προέδρου στην Εθνική Τράπεζα βαίνουν το ΤΧΣ και η εθνική, με κοινή τους ανακοίνωση. Εντός της εβδομάδος οι όροι της εθελούσιας

Μήνυμα εκτόνωσης της κρίσης που σημειώθηκε το τελευταίο δίμηνο σχετικά με την εκλογή νέου προέδρου στην Εθνική Τράπεζα, αναμένεται να περιλαμβάνει η κοινή ανακοίνωση Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και Εθνικής που αναμένεται να εκδοθεί σήμερα, πιθανότατα μέχρι το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι οι σχέσεις των δύο φορέων ήταν τεταμένες όταν το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας είχε σχεδόν ομόφωνα επιλέξει ως πρόεδρο, τον κ. Παναγιώτη Θωμόπουλο - και ο οποίος τελικά ανέλαβε- και το Ταμείο, προωθούσε την επιλογή του κ. Δ. Τσιτσιράγγου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς, η ανακοίνωση θα έχει θετικό ύφος και θα αποκαθιστά την ισορροπία στις σχέσεις. Έτσι, θα συνεχίσει η κάθε πλευρά απρόσκοπτα το έργο της....

Στο μεταξύ, τις επόμενες ημέρες, πιθανότατα εντός της εβδομάδος, αναμένεται να κοινοποιηθεί η απόφαση για την έναρξη του νέου προγράμματος εθελουσίας εξόδου της Εθνικής Τράπεζας. Εκτιμάται ότι το πρόγραμμα αυτό θα αφορά 1500 εργαζομένους στην Τράπεζα και θα έχει την εναλλακτική της εφάπαξ εξόδου ή της αποχώρησης για 2-3 έτη, με μειωμένες αποδοχές, τύπου sabbatical.

Πλαφόν θα είναι τα 180.000 ευρώ, όσο ακριβώς ίσχυσε και στα προγράμματα εθελουσίας εξόδου των άλλων συστημικών τραπεζών.

ADVERTISING

SHARE: