Την Πέμπτη 'μπαίνει' το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Στιγμιότυπο από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στο Σϋνταγμα την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Στιγμιότυπο από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στο Σϋνταγμα την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Καταβάλλεται το ΚΕΑ για 273.913 δικαιούχους. Πώς μπορούν να χρησιμοποιούν οι δικαιούχοι την προπληρωμένη κάρτα;

Το ποσό των 63.796.674,70 ευρώ θα καταβληθεί αύριο σε 273.913 δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και αφορά συνολικά 610.825 άτομα των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Αυγούστου 2017. Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ' ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών. Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης οι δικαιούχοι του ΚΕΑ θα πρέπει «να απευθύνονται στην Τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών». Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

ADVERTISING

SHARE: