Το όραμα των Santander και Eurobank: Online διασύνδεση σε 3 χρόνια για όλες τις εξαγωγικές επιχειρήσεις

Το όραμα των Santander και Eurobank: Online διασύνδεση σε 3 χρόνια για όλες τις εξαγωγικές επιχειρήσεις
ΛΙΛΥ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ένας Ισπανός μιλάει στο news247/gr για το πώς η Banco Santander και η Eurobank στοχεύουν να στηρίξουν τα σχέδια εξωστρέφειας των ελληνικών και όχι μόνο, επιχειρήσεων. Ο J. B. Gavina, υψηλότατο στέλεχος του ισπανικού ομίλου Santander εξηγεί ποιο όραμα μοιράζεται με το επιτελείο της Eurobank και πώς το όραμα αυτό αφορά όλη…την υφήλιο

Η κρίση τελικά γεννά ευκαιρίες; Ρωτήσαμε τον κ. Jon Baranao Gavina, επικεφαλής των μη χρηματοδοτικών υπηρεσιών της Banco Santander και πρόεδρο του Trade Club Alliance για τις νέες επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα μας με την ευκαιρία της συνεργασίας της Banco Santander με την Eurobank.

Γιατί ήρθαν να επενδύσουν στην Ελλάδα;

«Η κρίση δημιουργεί προκλήσεις. Οι προκλήσεις, με τη σειρά τους, δημιουργούν ευκαιρίες. Η Ελλάδα είναι μια εξαγωγική οικονομία, με το εμπόριο να εκπροσωπεί το 61% του ΑΕΠ (World Trade Organization, 2016). Υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες για διάφορους τομείς, όπως είναι ο αγροτικός τομέας, η ναυτιλία, η κλωστοϋφαντουργία, η αλιεία, ο χώρος του ICT (τηλεπικοινωνίες – πληροφορική) , η ενέργεια, τα καλλυντικά... Κάθε μια από τις αγορές αυτές είναι για εμάς μια ευκαιρία, και στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις να ανακαλύψουν και να εκμεταλλευτούν αυτές τις ευκαιρίες».

Ποιoς είναι εδώ ο ρόλος των τραπεζών;

«Οι Τράπεζες μπορούν να αναλάβουν το ρόλο αυτό, υποστηρίζοντας τους πελάτες τους και δημιουργώντας επιχειρηματικές ευκαιρίες, έτσι ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του εγχώριου και διεθνούς ανταγωνισμού. Το Trade Club Alliance εξυπηρετεί αυτό το σκοπό. Η Santander, η Eurobank, και κάποιες επιπλέον διεθνείς Τράπεζες, είναι αφοσιωμένες στο να παρέχουν λύσεις προς τις επιχειρήσεις ώστε να μπορούν να αναγνωρίζουν αξιόπιστες επιχειρηματικές ευκαιρίες».

Έχετε συνέργειες χωρίς να έχετε συγχωνευθεί, με λίγα λόγια.

«Πράγματι. Δεν υπάρχει ανάγκη να συγχωνευθούμε για να δημιουργήσουμε αξία στους πελάτες μας... Από τις πρώτες συναντήσεις που είχαμε με το επιτελείο της Eurobank, συνειδητοποιήσαμε ότι είμαστε στο «ίδιο μήκος κύματος» όσον αφορά στην προσέγγιση για το διεθνές εμπόριο. Δηλαδή, στο να παίρνουμε πρωτοβουλίες ώστε να προωθηθεί η επιχειρηματικότητα, πρωτοβουλίες ιδιαίτερα ενεργές σε παγκόσμιο επίπεδο, όπου έχουμε και οι δύο τραπεζικοί όμιλοι υλοποιήσει ισχυρά διεθνή προγράμματα. Έτσι, φτάσαμε να καινοτομούμε με πρακτικές λύσεις όπως το Exportgate. Η Eurobank είναι ένα Ίδρυμα με ισχυρές δομές και διαδικασίες που προσανατολίζεται σε διεθνείς επιχειρήσεις.

Μιλώντας για το Trade Club Alliance....αναφέρετε το όραμά σας να καλύψετε τις ανάγκες επιχειρήσεων για εξαγωγές και διασυνοριακές συναλλαγές, μέσω του Club, καλύπτοντας σε μια τριετία όλη...τη Γη;

«Ναι. Κατ αρχήν, στη χώρα σας, η Eurobank είναι ο αποκλειστικός μας συνεργάτης σε Ελλάδα και Κύπρο υπό το “Trade Club Alliance”. Είναι μια πρωτοβουλία του Santander Group που σκοπεύει στο να δημιουργήσει το Πρώτο Διεθνές Δίκτυο Διασύνδεσης Επιχειρήσεων, μέσω του οποίου οι επιχειρήσεις θα μπορούν να βρίσκουν ικανούς συνεργάτες για την πραγματοποίηση διασυνοριακών συναλλαγών. Σε αυτή τη φάση υποστηρίζεται από 7 διεθνή τραπεζικά groups σε περισσότερες από 30 χώρες. Ένα δεύτερο κύμα από κορυφαίες τράπεζες της Ασιατικής και Αφρικανικής Ηπείρου θα ενταχθούν στο σχήμα το 2018. Σκοπεύουμε να καλύψουμε το σύνολο της υφηλίου εντός 3 ετών».

Ακούγεται σαν ένα κλειστό Club εξαγωγικών εταιρειών υψηλής αξίας…

«Ακριβώς. Όλες οι ευκαιρίες που θα προτείνονται, θα είναι εταιρίες φιλτραρισμένες από Τράπεζες με κοινά κριτήρια. Έλεγχοι Πιστοποίησης, πιστωτική ικανότητα, συμβατότητα με το Διεθνές Εμπόριο. Όλο αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό διότι δίνει πρόσβαση στις εταιρίες σε ένα περιβάλλον αξιόπιστο και επαρκές».

ADVERTISING

SHARE: